View Single Post
Old 11-11-2007, 12:29 AM   #13
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Default Re: Uskoro udruzenje!

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
ja kako sam razumeo, do sada da bi dobio penziju (naposletku) morao si da prijavish svoj studio kao firmu i da uplacujesh sam sebi platu +neke "sitnice" koje idu drzavi.. ne vidim da se ishta menja sa ovim sindikatom.. ne kapiram shta ce sindikat raditi..?
Pa pazi jednu stvar, tebe ovo ako zanima iskljucivo kao gazdu studia, onda to nije pravo mesto! Ovo treba da bude udruzenje koje okuplja ljude koji imaju struku a ne materijalno stanje (tj. studio, jer gazda studia moze biti i mesar ili bilo ko ko pruza usluge svojih dobara a ne svog rada). Kao drugo sindikat kao socijalna pojava radi nesto ( sta znaci i cime se bave sindikati, zastitom grupacija u nekoj delatnosti koji iskljucivo na trzistu istupaju radom a ne najmom materijalnih dobara tj. tehnike ili ti studia).
Tako da neko ko raspolaze sa nekom tehnokom ili studiom a nije strucnjak u gore navedenim poslovima stvarno i nemoze imati vajde od ovog udruzenja, kao sto ni moja keva nemoze biti primljena u udruzenje muzicara bez obzira sto joj u kuci stoje 3 gitare.
Gore navedena premisa da ce mozda biti razmatrana pojava gde ljudi iz struke imaju neki kucni atelje i obavljaju posao ( a pri trome je primaran posao njihova strucnost a ne rentanje resursa) da mozda preko udruzenja mogu regulisati i neki status ateljea.

Last edited by LACKY; 11-11-2007 at 12:47 AM.
LACKY is offline   Reply With Quote