Quote:
Originally Posted by HeatMan
ja kako sam razumeo, do sada da bi dobio penziju (naposletku) morao si da prijavish svoj studio kao firmu i da uplacujesh sam sebi platu +neke "sitnice" koje idu drzavi.. ne vidim da se ishta menja sa ovim sindikatom.. ne kapiram shta ce sindikat raditi..?
|
Pa pazi jednu stvar, tebe ovo ako zanima iskljucivo kao gazdu studia, onda to nije pravo mesto! Ovo treba da bude udruzenje koje okuplja ljude koji imaju struku a ne materijalno stanje (
tj. studio, jer gazda studia moze biti i mesar ili bilo ko ko pruza usluge svojih dobara a ne svog rada). Kao drugo sindikat kao socijalna pojava radi nesto (
sta znaci i cime se bave sindikati, zastitom grupacija u nekoj delatnosti koji iskljucivo na trzistu istupaju radom a ne najmom materijalnih dobara tj. tehnike ili ti studia).
Tako da neko ko raspolaze sa nekom tehnokom ili studiom a nije strucnjak u gore navedenim poslovima stvarno i nemoze imati vajde od ovog udruzenja, kao sto ni moja keva nemoze biti primljena u udruzenje muzicara bez obzira sto joj u kuci stoje 3 gitare.
Gore navedena premisa da ce mozda biti razmatrana pojava gde ljudi iz struke imaju neki kucni atelje i obavljaju posao ( a pri trome je primaran posao njihova strucnost a ne rentanje resursa) da mozda preko udruzenja mogu regulisati i neki status ateljea.