Quote:
Originally Posted by Don Solaris
Evo da objasnim situaciju. Za mixing i mastering ja ionako koristim waves i slične softwerske kompresore koji u pravilu ništa ne boje, nego samo rješavaju amplitudu.
|
da wavesi ne boje kao hardver, ali unistavaju i pretvaraju sve u plastiku. osim ako se drzis minimalnog gain reductiona do par dB. L1, L2 definitivno imaju svoj plasticni nazalni "sound", kad stavim L2 na 6dB reduction, moram hitno na vecu da bljujem

. jos je L3 nekako najprihvatljiviji, ali ni njega ne treba goniti previse. URS koje u zadnje vrijeme koristim po kanalima su 3 klase iznad wavesa, takodjer bojaju na ekstremnijim settinzima, ali je ta boja prilicno ugodnija, muzikalnija, a moze bitz i pozeljna..
usput da pitam - softverski comp koji zvuci dobro na akusticnom klaviru - e to jos moram cut. uzas. nastane neka juha u mid frekvama. ako netko ima oprobano ITB rjesenje (ne ono "cuo sam da.." ili "procitao sam..", vec iz prakse) rado bih znao za to..
e Gregor ti imas 33609 ili nemas, ne sjecam se..?? jesi vidio remake clone 2254/33609 od Vintage Design iz Svedske.. ne znam koliko je to vjerno, ali neve mi je the "dream" 2-mix compressor. plus jos jedan api2500, i to bi bilo to
ovaj je dual comp/limiter i kosta preko 3kiloeura ..
PS javi se kad si u zg.