Pro Member
|
Re: Kako odabrati pravog producenta, kod nas,a i sire?
Max Kaze:"Evo ja cu da ti isproduciram plocu potpuno istog kvaliteta kao primer ploce koju mi das , pod uslovom da su sviraci/pevac istog kvaliteta kao postavljeni zadatak , da se uzmu instrumenti i pojacala koja ti napisem , da se radi u studiju u kojem ti kazem i da ima dovoljno vremena ......"
Citajuci njegove ostale postove, ne mogu da verujem da ovo misli ozbiljno!!!
Mislim da mnogi jos nisu shvatili da u produkciji (muzickoj) ima mnogo vise od nabrajanja audio-legendarnih sprava, okretanje dugmeta sa natpisom "treshold, make up gain, attack, release, Q, Hz, Khz, early reflection", ucitavanja najsvezijih plug/inova hackovanih sa Emule, insistiranja na AD16X, DA16X, Prism, Manley Slamovima,tvrdnji da nema nista bez NEVE 1073 i tako dalje. Kol'ko se ja razumem u produciranje kao zanat i umetnost, mora malo da bude i Harmonije, kontrapunkta, orkestracije, akustike, istorije muzike, naslusanosti, prefinjenosti, stava, slobodnog i kreativnog uma, sabranosti, imaginativnosti, a pomalo i ISKUSTVA, alo ljudi - I S K U S T V A !!!!!. Jedan od dvojice koje ste nahvalili kao producente, ne zna za postojanje harmonske progresije, akorada koji imaju "vantonalni" bas, za kontrapunkt misli da je selo u jugoistocnoj Spaniji, za moduse verujem da nikada ni nacuo nije ITD ITD. Ovo sto Max tvrdi na pocetku (citat) je u vise od 90% slucajeva, NEMOGUCE iz vise razloga, tako da na osnovu njegovih ranijih (pametnih) postova, ipak mislim da se zeza
Jel' tako Max?
P.S. Mislite li da su Babyface, Temperton, Swedien, Q.Jones, Martin, Affanasiev, kao i onaj tip sto je producirao svojevremeno F.G.T.H, kako se bese zvao - da su svi ti znali u ranoj mladosti ono sto sad znaju?
Ajd' malo o S. Habicu...poznajem ga vise decenija, nemam nameru da ga branim, posto ni on mene nikada nije branio, naprotiv, ali moram da napomenem da je S.Habic izuzetno obrazovan covek, sa jako prefinjenim sluhom ne samo u muzikalnom smislu, nego i u akusticnom, zvucnom, osim toga nacitan je, naslusan, vest sa translacijom muzickih zelja u tehnologiju, barata spravama veoma dobro, narocito dinamikom i prostorima, nazalost, vecinu svoje karijere, za koju mislim da je daleko od zavrsene kao sto neki ovde neosnovano tvrde, dakle vecinu DOSADASNJE karijere je radio po modifikovanim "shupama", sa golim minimumom, ili ispod minimuma tehnicko akustickih uslova, sa velikim entuzijazmom, i istovremenim nedostatkom OSNOVNIH uslova da se posao obavi kako treba, isterujuci od polu priucenih snimatelja (cast izuzetku Dj. Petrovica, i jos par ljudi) i potpuno neukih i iskompleksiranih, pa i naduvanih "muzicara" najveci moguci rezultat, takoreci iznad maksimuma...
Koliko mi je poznato, nije doziveo neku veliku zahvalnost od istih, kojima je omogucavao nadprosecan uspeh i tiraze, istovremeno se boreci sa totalnim amaterizmom, nenastimovanim instrumentima, ocajnim bubnjevima, iskompleksiranim gitaristima i jos gorim pevacima (bio sam nazalost i svedok)
i sada se po njemu veoma lako "pljuje" s'tim sto verovatno vecina tih "pljuvaca" ne moze ni cipele da mu ocisti. Zao mi je ako sam malo gnevan i "radiikalan" ali mislim da se u kudjenju dobrog, i hvaljenju amaterizma i loseg malcice preteralo. Tu naravno ne mislim na sebe, slobodno me pljujte kolk'o god hocete, vec izvesno vreme mi je svejedno.
P.S.2 - Deki, ako mislis da treba zbog ovoga da me banujes - izvoli, verujem tvome misljenju...
Poz.
P.S.3 - ovaj sto mu (privremeno) zaboravih ime je Trevor Horn, sad se setih...
Last edited by slowstar; 03-11-2007 at 12:45 AM.
|