View Single Post
Old 02-11-2007, 08:43 AM   #15
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

Default Re: Umjetničko ime/ime benda/nadimak

jednom sam pisao knjigu u kojoj je glavni lik bio Korenjak, zak se i zvala knjiga o korenjaku....al to nije bilo ime to vam je bilo kao neka vrsta ...coveka....
i tako sam se bio uneo u to delo da nisam spavao i svuda sam pisao malo po malo gradio...u trolejbusima ...na faxu...svuda.....tad nisam mogao da vidim da je to bilo pravo ludilo....(jer sam sam bio u njemu)....e ono sto se desilo posle...donelo mi je da shvatim duboko znacenje reci strast ...i mera....jednostavno nisam imao meru....
e onda je dobri Bog, visa sila, ima nesto, slucajnost, marfijev zakon,sudbina, energija, nafaka,...ili kako ga vec ko zove....
ucinio sledece.....
ja dam tu moju knjigu u rukopisu jednoj drugarici ( sestri po peru ) da procita....i ona je ponese na more....
kao sto vec i predpostavljate, naravno da je izgubila.....
E tad je nastao pakao...ne znam dal vise zbog knjige ...ili citave zbirke pesama...koja bese u istoj svesci....
godinu i po , dve ne znam vise sad ni sam, rada je otislo....nekim primorskim lokalcem ko zna "dje"...
nocima sam zuljao mozak da se setim svega rekonstruisem...ali to jednostavno nisu bile te recenice.....
e tad sam shvatio da je sloboda tako super stvar...
kad nisi strasno vezan za nesto...bilo da je delo ....bilo da je stvar....( sto se tice ljudi to je malo drugacije)...
samo sam sebi reko zaboravi....vratio osmeh ....i kreno da teram dalje....mirenje je nekad spasonosno....
eto od cele price ostao mi je ovaj web nadimak....
a i ne zvuci lose jer kad se razlozi to je Jak Koren...koren jak(snazan)...

Naravno posle toga sam prestao da pisem ....zasto?....jer sam se bio zkroz navuko na pisanje da nisam ni spavao....strast ko i svaka druga....
treba joj naci meru i mesto....i ne ispustati je iz oka....da ne zaglibis u to da sebe ne vidis vise realno...

da ne zvucim ko ekstrem....sad pisem textove za pesme ...i onda kad zaista imam sta da kazem....onaj osecaj kad posle hiljade casova ispitivanja nekog dela zivota.....izadjes iz laboratorije noseci sve u jednoj recenici....
jos ako donosi mir.......prava milina

neko ce sad da prospe neki dobar stos na ovu moju sagu
al ne mari
i to volim

kad predje u nesto preozbiljno...da ga okrenemo na za'ebanciju...

pozdrav
korenjak is offline   Reply With Quote