Re: Polu-početniku potreban savet za studijski synth
Milo mi je sto je Cluster objasnio jasno i detaljno situaciju, za koju mi se cini da je velika vecina ne shvata, i sto je jos gore, NE CUJE. Dodao bih tu i jos dve stvari: prva je tzv "personality" svakog (sto neki prezrivo kazu) "Romplera"
Tacno je da je u slucaju ROMPLERA neuporedivo manja memorija, ali treba uzeti u obzir da neki majmun ili moroncina sempluje i slaze semplove na DVD kako mu padne, ne pomisljajuci ni malo da ih prilagodi tako, da budu svirljivi i upotrebljivi, nego samo slaze gigabajte bez ikakvog inteligentnog njihovog "managementa", a stalno se hvale sa nekim "layerima" close i ambient mikingom,
inteligent crossfading, i da ne nabrajam, i ti to ucitas, i sednes da sviras, a ono DUPLO GOLO, hocu reci ta gigantska piana a la "the grand", "galactic" "ivory"
i da ne tupim dalje - dedicated Roland, Kurzweil, ili Yamaha pojedu za dorucak po zvuku u mixu, i narocito po svirljivosti!!! Ko je probao SVOJIM RUKAMA da svira neki bolji "Romplerski" klavir ili slicno, i uporedio sa "gigabitnim" soft klavirima sviranim nekom klavijaturom napravljenom od plastike za pravljenje casa za izletnike, kao sto su neki Maudio, Behringeri, Evolution, pa i neki Ediroli
ili Novation (koji doduse jeste maaalcice bolji) Bice mu jasna razlika, i nece vise da ceni neki zvuk po (uludo) utrosenoj memoriji. Da nije tako, bankrotirali bi veliki igraci kao KORG, ROLAND, YAMAHA, KURZWEIL, a kao sto vidimo, jos uvek nisu.
Postovane kolege, molim vas ponizno, NACULJITE USI, probajte da SVIRATE, a ne da redjate kockice u editorima, nemojte slusati samo pojedinacno zvuke soft instrumenata i sintova, slusajte ih u kontekstu MIXa, pa onda presudjujte,
ja jesam mator (relativno) al' jos nisam tako poblesaveo da ne cujem DEBELU razliku.Jos jednom cu da napomenem svoje misljenje da je od svih "soft" klavira
mada je ovo VI, a ne sample, - NAJBOLJI u svirackom smislu od klavira koji sam svirao - MODART PIANOTEQ, koji inace ima "citavih" 8 megabajta (ne GIGA, nego MEGA)
Sigurno je da velicina sempla puno znaci, ali nikako nije presudna...
Hvala na paznji, izvinjenje za duzinu...
Last edited by slowstar; 31-10-2007 at 03:45 AM.
|