View Single Post
Old 28-10-2007, 02:24 PM   #8
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Kako se vokal sme?ta u sredinu?

pa vokal sam po sebi ti je mono, ne znam koji problem imas sa sirokim vokalom:S....Ja nekako uvek gledam da malo reverbom rasirim vokal jer je mono, a sad vidim po prvi put osobu koja mono signal zeli jos vise da skupi i to mono reverbom

Aj ti nama okaci mp3 na 256 kbs od tog vokala delic, ako ti nije problem, da cujemo da li je sve u redu...Inace neko ti malopre rece za klavir, i uopste frekvencije, sto vise skidas visoke sa klavira to ces imati utisak da se klavir nalazi nize u zvucnoj slici, ista stvar i sa vokalom, ako ga rasvetlis u gornjim oktavama imaces utisak da je vokal gore u zvucnoj slici, reverb-om i delayom mozes da odredis oce li nesto biti napred ili nazad....Manje vremenskih efekata zvuk ce ti biti blize, vise vremenskih efekata zvuk ce ti biti dalje...

I ja ne bih stavljao hard kompresiju ako je pevanje u pitanju, mislim ja u glavnom snimam i miksujem hiphop i rnb, i u poslednje vreme i na rap vokalima eksperimentisem sa manje kompresije, nekad pa ubijem zivot kompresorom u vokalu, sve je eksperiment, kao sto su ovde ljudi 1000 rekli...
Ali pevanje, ne bih ja to hard kompresovao nikako, barem ja a i zavisi od vokala i nacina pevanja, i kvaliteta pevaca...Eto...Nekada flat sasvim dobro zvuci...

Last edited by Jan; 28-10-2007 at 02:26 PM.
Jan is offline   Reply With Quote