28-10-2007, 01:35 PM
|
|
Pro Member
|
Od svake grupe po jedan: - Roland Jupiter 8 - analog polifonik link na demo1 (ovaj me oduševio, čim sam ga čuo rekao sam "to je to" - ovo kupujem. Zvuk u demou je instant prebacivanje u sredinu 80-tih...ako je netko slušao DM tada i sl...) i demo2 (još bolji, opasno vuče na kraj 70-tih)
- Roland Jupiter Digital ili ti JD-990 - digitalac link na puno demoa
- SCI Pro One - analog monofonik (najtvrđi analog mono ikad napravljen.. poslušat Yazoo: Upstair at Eric's). Kada sam čuo ovaj demo, rekao sam "to je to" - ovo kupuem.
Vrijedno spomena: - SCI Prophet 5 rev 2 - analog polifonik (Patrick Cowley, link na stvar)
- Roland D-50 aka L.A. Synth - digital PCM / VA hibrid sa strukturama, Ring Modulacijom i najboljim konverterima koje je Roland ikad napravio (uz one na JD-990)
- Korg Wavestation A/D - digital PCM jednostavno meni jedan od najdražih synthova. Toliko mi je dobar da ga se često ne usudim paliti, jer se bojim da "šta ako mi dosadi". Zato ga samo tu i tamo uključim (sada software), pa to onda malo ližem kao teglu s medom.

- Roland D-70 aka Super L.A. Synth - digitial PCM definitivno najjača pad mašina koju imam. To je prvi Rolandov synth u koji je ugrađen digitalni rezonantni filter. Zvuk skroz drugačije od onog na JD-800, jer cjeli synth su napravili sa preslabim procesorom i kada stisneš akord, malo se poremeti brzina LFO-a što mu daje jednu specifičnu toplinu. Također synth ima onaj legendarni "Analog Feel" parametar. Našao sam neki stari demo što sam radio samo s padovima - ništ opsebno, ali da se čuje zvuk.
- Moog Prodigy - to je najbolji bas koji sam čuo. Može da se čuti ovdje.
Odoh sad sređivat studio.... ih da vidite sobu... sve puno kablovinja... užas...
|
|
|