View Single Post
Old 28-10-2007, 12:37 PM   #4
goranvu
Junior Member

Default Re: Kako se vokal sme?ta u sredinu?

Gledaj, radim u kucnim uslovima i godinama slusam muziku na slusalicama, tako da mi je to najbolja referenca. Slusalice su extra - Sennheiser HD-540, i na njima cujem ono sto ne cujem ni na cemu drugom na ovom svetu, barem koliko sam ja imao prilike da probam. Naravno, koristim i monitore, ali slusalice su mi preciznije jer nemam hiljade evra za dobro pojacalo, monitore, kablove i prostoriju.
Klavir mi ne leti, i nisam se na njega zalio. Klavir je stereo ozvucen i to je OK. Medjutim, zelim da mi glas bude upadljivo u sredini, nekako kao glas radio spikera na mono FM stanici, samo bez isisanih srednjaka. Mozda je resenje u malo mono reverba sa nekim vecim predelay i manjim delay parametrima. Potrudicu se jos. Zelim samo da znam da li bilo sta oko mikrofona, preampa, EQ ili kompresora utice NAJDIREKTNIJE na to. Otprilike si mi dao odgovor. U principu, izgleda da se mora ubiti zivot u glasu da bi bio u sredini. Pa da, kad bolje razmislim, to je upravo ono sto se radi kod radio broadcastinga. Samo sto mi se cini da oni obavezno koriste i neke excitere, enhancere.

Last edited by goranvu; 28-10-2007 at 12:42 PM.
goranvu is offline   Reply With Quote