Quote:
Originally Posted by goranvu
Pa ništa narode, hvala na trudu. Naravno da zelim da potrosim sto manje para, i uopste mi ne pricinjava zadovoljstvo da slazem nove uredjaje u ionako malom prostoru. Medjutim, posto nikad nisam cuo te sprave na licu mesta kako zvuce, moja je dilema da li zaista vredi dati pare da dobijes npr. samo 20% bolji zvuk. Ako to nije samo malo bolji zvuk vec potpuno drugi svet u odnosu na softverske sintove, onda bih svakako uzeo spravicu.
Moze jos malo vase argumentacije i poredjenja u vezi lepote zvuka kod te i te sprave (ko je raspolozen)? Bas samo uzivao da citam dok maštam kako cu i ja imati "mast" na svojim snimcima.
|
budi uvjeren da je razlika izmedju softa i hard-a daleko manja od 20%...ja lično ne bih trošio pare na hardware misleći da će mi to donijeti sad neki dastično bolji zvuk. Kupovao bih hardware jednio kad bi imao dobar višak para čisto zbog ljubavi prema nekim kultnim sintovima. Najveća razlika se primjećuje u domenu analogne sinteze medjutim to ti sad nisi tražio....Uostalom, sve te razlike primjećuju oni koji dooobro na to obraćaju pažnju tj. zaljubljenici u zvuk i u sintove, a obični slušalac ne zna ni šta ja npr minimoog, a kamo li da li je zvuk poteko sa soft-a ili hard-a...
e sad druga je stvar ako neko želi da primami naivčine raznoraznim spravama i spravicama. To je već marketing i propaganda , a ne pirča o zvuku ! Poštujem ja da ovjde postoji jedan hardveraški lobi

to su ljudi profesionalci i poznavaoci i oni definitivno znaju o čemu pričaju, medjutim ta priča u jednom momentu gubi kontakt sa stvarnošću - ne zato što oni ne znaju - nego prosto zato što iz svojih subjektivnih razloga ne žele da prihvate situaciju u svijetu sintisajzera onakvu kakva jeste. Mnogi od tih ljudi su se bavili sintizajzerima i pravili muziku kad sam ja gurao tutu da upali

ili čak dok sam još kakio u gaće

tako da nije umjesno ulaziti sad u neke rasprave. Sve ja to poštujem, al ja samo objektivno konstatujem kakva je situacija danas.
Lako je govoriti -kupi ovo- kupi ono kad ne ide iz džepa onoga koji takve savjete daje