Ja bih tu najtoplije preporučio da fino nabaviš Steinbergov Hypersonic 2 i da voziš s tim! Manje ćeš para potrošiti, a zvuk je prilično topao i kvalitetan. U njemu imaš kolekcije svega od električnih i akustičnih klavira preko violina do duvača i flauta pa do synth zvukova i bubnjeva. Sve je to fino što ti oni ovdje pričaju i računaju , al fakat je da se Hypersonic 2 čuje na puuno pop pjesama danas! Takodje, odlična varijanta sa Hypersonicom je što prilično dobro podžava GM standarad, tako da može da svira postojeće midije svojim bojama!
E, onda za kupiš jedan kontroler sa klavirskim dirkama i rasponom - mislim da se takvi mogu naći za oko 500e i bog te veselio!

Vozi hypersonic-a po njemu i ne brigaj! Vjerjuj mi, to je sve što će ti trebati . Mada super je i taj dx-7 ako si ga već uzeo kao mastera!
Ja ti samo kažem šta bi ti odlično odradjivalo posao, a prošao bi puno jeftinije ...
ako nisi zaljubljenik u hardware i ako ti samo posjedovanje neke sprave ne pričinjava zadovoljstvo - onda ne bacaj pare! Ako hoćeš u kucnim uslovima da komponuješ i aranžiraš , stvarno ti najtoplije preporučujem da uradiš ovo što sam ti rekao
za ostatak para idi da čekaš novu godinu u nekim toplim, južnim hemisferama
don solaris
poštovanje za tvoje znanje i poznavanje! Al čovjek hoće da komponuje i svira kući a ne da proizvodi sintove
edit :
evo ovjde možeš poslušati demoe i pogledati sajt
http://www.steinberg.net/199_1.html