View Single Post
Old 24-10-2007, 05:46 PM   #32
Color
Senior Member

Color's Avatar

Default Re: ?to čujete kad ovo gledate?

Anita, mislim da bi trebala malo drugacije da postupas u ovom slucaju. Super je sto si dobila scenario u ruke unapred, mozes da razmisljas o muzici.. Mnogo stvari ali na kraju izgleda totalno drugacije. Tesko je odrediti sta cujes kad vidis staticnu sliku. Mnogo zavisi od scenarija, od toga sta je pre, te scene, sta dolazi posle.. Neznas kakav ce biti ritam montaze (iako on moze da se radi sa muzikom), ne znas koju ce dinamiku imati film.

Kao kompozitor muzike bi trebala usko da saradjujes sa Sound Designerom, da cujes njegovu zamisao, da se dogovorite koje delove filma cete da postavite na muzici a koje delova na zvukovima. Mozda da napravite simbiozu. Animirani filmovi su divni za rad, dopustaju mnogo vise igranja i stilizacije nego igrani film koji skoro pa uvek simulira realnos.

Nedavno sam radio zvuk za animirani film za koji je napravljena super muzika, kao samostalna je bruka zanimljiva. Ali na kraju smo bukvalno pola muzike izbacili da bi film poceo da dise, da bi bilo mesta za neku dramaturgiju zvuka koja je, pogotovo kod animacija, veoma vazna, jer puno toga mora da se kaze zvukom i muzikom!

Moj savet ti je da ako imate Sound Designera, da sednete i prodjete zajedno scenarijo...odatle sve krece!

Srecno!

p.s. jako bih voleo da vidim kad bude gotovo
Color is offline   Reply With Quote