Pazi ovako, imao sam prilike da slusam sva tri modela (kao i mnogo drugih lexicona) i po meni je od ponudjenih najbolji lxp15II (obrati paznju to je oznaka 2 iza broja-druga generacija iste sprave, ima sasvim pristojan reverb, i po meni nista vise od dodatnih efekata (mislim na delay, chorus, flanger) sto bi ga izdvojilo od nekih softverskih resenja).
mpx serija nije po meni neko resenje iz prostog razloga sto imas bar kilo vst reveba koji rade isto ako ne i bolje, a svakako su jeftiniji

Moj savet ti je da ne uzmes nista od ponudjenog, jer mislim da UAD objektivno ima vecu upotrebnu vrednost. Najbolje da ciljas neku visu (nazalost i skuplju) klasu od lexicona
E sad, ukoliko ti je potrebno hardversko resenje po svaku cenu (npr za usnimavanje glasa-primer za to je kad pevacu u slusalice dajes zvuk uz reverb, a pevaca snimas suvo) ili ti je isti procesor potreban i za neku live varijantu svirke, to je druga stvar...
Sto ne probas da nadjes neku CW karticu, ona ti nudi dobre reverbe i jos stosta za polovinu vrednosi uad-a