Quote:
Originally Posted by FrankoPanko
Mozes probat i onaj stari magneto plugin, on isto zna biti od pomoci. Sto se setupa mikrofona tice je ok, mada ako zelis zvuk 70-tih probaj koristiti cim vise mikrofona iz tog vremena RE20, D12, D1200, MD441, MD421, Shure 565... Vidio sam jednom fotku Pink Floyda sa snimanja (ja mislim) "The Wall" albuma, a ono sto me najvise iznenadilo je to da je bubanj bio opkoljen sa gomilom Shure 565 (cak i overheads):o. Doduse nije to bas takav zvuk koji trazis ali pokusavam reci da zaista nema pravila. Eksperimentiraj, nadji nekog teklića koji ce micat mikrofone oko bubnja dok ti ne budes zadovoljan zvukom!  Ali nije mi jasno kad si rekao da snimas jazz/rock band, zer ne preferiraju jazz bubnjari zatvoreni kick koji zvuci dosta "booom" u odnosu na Bonzov koji je vise "daskast" (close miking na kicku iznutra)? Mislim da u tvom slucaju room mikrofoni mogu biti od kljucne vaznosti!
|
Hello Alane, kako je u primorsko-goranskoj? Imas koje nove spravice?
I meni se cinilo da sam vidio 565 na njegovom bubnju, znaci nisu tripovi...
Band je dosta cudan, vise bi rekao da je groove rock sa primjesama jazza (gitarist svira 355 i ima jazzy stil), bubnjar je vise rocker a kao sta sam spomenuo basist ima stil Shehana. To su stariji ljudi i znaju svirati tako da ta "luda" kombinacija ipak jako dobro zvuci.