Quote:
Originally Posted by Don Solaris
Apsolutno! Ja znam da kada god upalim Polysix svaki puta dobijem skroz drugi zvuk, pa makar išao radit točno ono što sam i zadnji puta. Svaki pa i najmanji pomak na Cutoff (pri veči reso) rezultira potpunom promjenom boje zvuka. Skroz drugačije od npr "klasičnog" CEM zvuka kakav se svo ovo vrijeme emulira kroz razne digitalne synthesizere i na koji smo svi zapravo više manje navikli.
Ok, ja sam i dalje zaljubljen u Rolandove filtere, ali poštujem SSM sve više i više. Sa SSM-om definitivno TREBA znati raditi, nije tako jednostavan kao CEM, često nepredvidiv i jaaako organički.
Jel možeš samo mrvicu spustit na 120bpm, jer imam tu u delayu podešeno 375/750 ms što je točno triplet za 120 bpm. A neda mi se opet setovati....
Tonaliteti. Evo neka se vrti oko ovog chord progressiona:
Fmaj - Cmaj7 - Fmaj7 - Cmaj7 - Gmaj7 - Cmaj7 ....
Ritam: sirovi sampleovi iz TR-606. Evo stavio sam online.
Tuning: ehhhhhhh... da. Obavezno stisni A4 tipku i provjeri da je točno na 440 Hz. Ako ne, onda smo u problemima. Zapravo.... imam neki čudan osječaj da se ta stvar neće moći spojiti u jednu, pošto nam low i high registri od klavijature nisu jednako tjunani. Hmmm..... thinking..... thinking..... no idea.
|
O.K, 120 bpm. A za tuning

Ajd videcemo, ja sam sada na poslu

, i radim do 10 uvece. Kad dodjem kuci, snimam ti A4 na 440 i jos poneke tonove iz nizih oktava pa uporedi kuci. Moj je prilicno detune, kondenzatori su mu u ku*c*, ali ga stimujem preko soft tunera. Ajd javi dal moze tako