Quote:
Originally Posted by Nedim
Znaci po tvome ipak REV 2 bi bila najbolja?
|
Meni SSM ima apsolutno širi raspon paleta zvukova koje može da uradi. CEM mi se sviđa kao boja - ima taj jedan šarm i savršen je za Techno. SSM više vuče na starije stvari npr. Kraftwerk i sl. Evo i našao sam audio file
ovde.
Tako ti zvuči SSM. Ovo je konkretno sa Korg Polysix i to može samo SSM da uradi. CEM (Prophet Rev3) nikad.
Ti svakako uzmi taj Prophet. Ako ti se ne sviđa, može slobodno da mi prodaš.
Gledaj.... odsviraš dvadesetak produkcija na njoj, vidiš kakav je zvuk. Ako to ipak nije "ono" što ti treba u tom trenutku, nema problema. Ja aspolutno stojim iza tvrdnje da ću ju kupiti od tebe. Pa čak i ako je neispravna. Ovim transferom sa CZ-101 ne gubiš ništa.
O starim synthovima
Ok, činjenica je da je to uređaj kao i stari auto. Ali ako imaš volje i ljubavi onda
ništa nije teško. Jedino što on traži jest kutijica sa par osnovnih rezervnh djelova, jedna lemilica i jedan osciloskop. I to je sve.
Isto tako moraš biti spreman da će neka sitnica otići baš u Nedelju naveče kada ni jedan serviser ne radi, a tebi treba sutra ujutro u 07:00h da bude u studiju jer ti dolazi neka faca (npr. Đasmin Timberlejk). Meni su se takve stvari događale i na manjim i jednostavnijim spravama, npr na Polysix, i to par sati pred koncert jedne britanske grupe, a iznajmio sam im uređaj. I zamisli sad bruku da sprava ne radi dobro.

Srećom, lemilica je bila na stolu, servisni manual u prvoj ladici pa sam to sredio kroz 2-3 sata. Inače uređaj je par mjeseci stajao nekorišten prije toga - nitko ga nije dirao, lupao, pomicao... jednostavno sam od sebe "ode". No od kada sam ga zadnji puta sredio, sada je ko beba i svako malo ga šarafim.