View Single Post
Old 19-10-2007, 03:32 PM   #2
slowstar
Pro Member

Default Re: Koju radnu stanicu preporučujete?

Postavio si neka zanimljiva, mada malo "pocetna" pitanja...
Najvazniji je odgovor na uglavnom sva tvoja pitanja, da je SVE stvar ukusa.
Sto se KORGa tice, tu uglavnom vazi "kol'ko para...: ali OASYS mora da se izuzme, jer bi za te pare morao da zvuci kao kombinacija Berlinske, Londonske filharmonije, Quincu Jonesa, i svih Vangelisovih sprava, a to ni izbliza nije slucaj. Masina bila par dana kod mene, dobro, zaista dobro "svira" al' za nekih 1500-2000 eura, nikako vise...Imas jedan interesantan, "pocetnicki" KORG, mislim da se zove X50, ukoliko zelis ROMpler, ili "all in one" spravu, on je dosta ispod hiljadarke, ali nista narocito, mada "zavrsava" neki posao.
Po meni, a veruj, svasta sam svirao, i imam dosta iskustva sa ROMplerima, trenutno je najbolja kombinacija ROLAND JUNO G, koji je oko 1000-ke, ali su mu semplovi duzi, bolji, OS je vise sofisticiran, dirka nije losa (malo mekanija, ali za sintove i ROMplere mislim da tako i treba), 61 dirka, relativno veliki displej, pogledaj na sajtu, ili idi kod zvanicnog demonstratora za ROLAND Mise Komnenica, pa ga sam probaj, to je maltene 2/3 FANTOMA X, a isti kosta oko 2000 (FANTOM X7)
Ako pitas za pojacala za klavijature (ja ih licno ne koristim) mislim da taj BEHRINGER koga svi pljuju, "sisha" ostale proizvodjace za dobru duzinu po tom pitanju, pogotovo kada je cena/kvalitet u pitanju. Bolji je od ROLAND CUBE serije, bolji od PEAVEY u istoj kategoriji naravno. probao sam modele 3000 i 1800. 3000 je tezak k'o crna zemlja, 1800 je laksi, a slicno zvuci, i mislim da je
posto je skoro "dzaba" odlicna kombinacija, samo ga malo treba podici, da ne bude na podu, jer malo istice basove.
Najbolji keyboard amp koji sam probao je nesumnjivo "BARBETTA" al' ga nisam vidjao po Evropi. ima nekoliko modela, i mislim da je onaj sa 2 X 12 incha + tweeter najisplativiji, mada sam gledao cenu, u New Yorku je blizu 1000$, ali svira kao studio monitor, a pri tom neobicno glasno za svoju velicinu.Ako mozes da ga nadjes, a treba ti keyboard amp - fenomenalan je!!!
Sto se poslednjeg pitanja tice, APSOLUTNO je stvar ukusa. ja licno ne volim mnogo tockice, zbog nespretnosti "bendovanja" i dodavanja LFO u isto vreme,
to sa Dzojstikom ide bolje i lakse (KORG, ROLAND) mada je originalno resenje kod NORDa isto dobro...