Thread: OD PC-a DO MACA
View Single Post
Old 11-10-2007, 09:11 PM   #35
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Default Re: OD PC-a DO MACA

Sto se tice stabilnosti rada u Logic 8 Pro, ja cuh od kejkza da je radio i po 5-6 sati neprekidno (ili cak i duze), a da ruDAW nije ni stucnuo...E sad ako on laze, onda i ja lazem vas ...

Naravno, da budem potpuno iskren (a mozete vidjeti da je i kejkz takav...samokritican i iskren) ima nekih stvari koje u OSX86 (verzija prilagodjena PCu ima popularni dodatak 86 na kraju) ne sljakaju najbolje. Recimo sleep mod na nasim ruDAWovima ne radi kako treba (ako to uopste nekome treba?) i to je otprilike JEDINI BAG KOJI SMO DO SADA OTKRILI a koji nismo rjesili uspjesno). No sve su to sitni bagovi na koje covjek zaboravi kada se sjeti da radi na brzoj, jednako stabilnoj (kada se radi o stabilnosti izvrsavanja samih aplikacija unutar OSXa) , apsolutno tishoj (tishoj sigurno od originalnog MacPro-a, jer se ruDAW prakticno uopste ne cuje) i mnogo jeftinijoj masini.

Moracemo uskoro uraditi jos neke testove sa nesto zahtjevnijim interfejsima (mozda bas u studiu kod Kobca i Kona), pa cemo konacno objelodaniti i na prezentaciji da je OSX spreman za upotrebu.... Za sada su probani razni RME interfejsi + neki jeftiniji interfejsi za pocetnike (iz naseg testa svi koji uopste podrzavaju Macintoshe po specifikaciji) i do sada se pokazalo da inicijalno svi interfejsi koji rade na MAC-u, odmah nakon ukljucivanja i instalacije rade i na ruDAWu bez ikakvih problema (kejkz ce jos da me potvrdi ili mozda demantuje, pa eto, predlazem da ostale stvari on "dovrsi").

diviner is offline   Reply With Quote