Racunar je ustvari nas ruDAW PRO promo i vec smo naveli specifikacije
ovdje.
Quote:
Promo primjerak (na slikama), koji zainteresovani mogu licno probati (mozete mi se javiti na PM) ukoliko su u blizini NS ili cak BG radi na 3.5Ghz, FSB2000 (500Mhz FSB) sa DualDDR1000 memorijom (kompletan racunar radi efektivno 90% iliti skoro duplo brze) i ovakav dostize i prestize performanse ruDAW XTM prvenca (rad u veoma kompleksnim projektima sa samo 1.5ms latence sa recimo RME 9632 interfejsom) koji smo imali prilike vidjeti ovdje, bas na forumu.
|
Ja sam se vec nekoliko puta "raspravljao" sa kejkzom (on je inace clan ruDAW tima koji je zaduzen za adaptaciju OSX sistema za nase masine) i govorio mu da ta masina mora da bude brza i od mac pro quad. Bio je nepovjerljiv a i nismo imali u blizini nijednu Mac Pro masinu da uporedimo...
Jeste, quad masine imaju 4 procesora, ali se uvijek postavlja pitanje iskoricenja istog. Cak i kada gledate rezultate raznih benchmark programa, imajte u vidu da su oni maksimalno optimizovani za quadcore sisteme, sto gotovo da nije slucaj ni sa jednim drugim primjenjenim aplikacijama (drugim rjecima, ako bismo poredili performanse u Logic 8 Pro, ili nekim real world testovima tek tu bi se vidjele, jos vece razlike). Kejkz ce ostaviti neke testove u Logic 8 Pro pa cemo i tu uporediti stvari (ako se ti slazes Studiokoka013) ?
Zasto je ruDAW PRO brzi...Pa jednostavno, ima duplo veci FSB od Mac Pro quad (mnoooogo veci memorijski protok i komunikaciju chipset procesor), a posto su sve aplikacije optimizovane vise za dualcore, nego za quad, rezultati su neizostavni.
Tek sada ljudi pocinju vjerovati u kvalitet i performanse ruDAW PRO masina. Valjda misle da se sluzimo marketinskom propagandom i demagogijom (jer su tako navikli da budu bombardovani od strane drugih firmi i proizvodjaca) kada napisemo da biramo najbolje primjerke, da ih maltretiramo u najgorim uslovima, da bukvalno svaki dan pokusavamo da nadjemo bolje, efikasnije, brze, stabilnije, i uvijek tishe rjesenje. Nadamo se da cemo rezultatima i dalje postizati nemoguce, a to je da i one najvece nevjernike i skeptike uvjerimo da je ovdje u zemlji Srbiji ipak moguce postici odlicne rezultate, bez obzira koliko trnovit i tezak put bio pred nama.
Poz...