View Single Post
Old 10-10-2007, 04:19 PM   #25
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: Waves get heavy with unauthorised users of their plug-ins

Stvarno je to strahovito ruzna, ali ukorenjena pojava...
Nedavno sam cak i napushio jednu seljachinu koja mi nije bila bitna da li ce da radi samnom, ili ne. Kao kad im vezes onaj crni povez preko ociju, s' tim sto na ovom sa unutrasnje strane pishu imena firmi.

Covek me zove da mu radim pesmu i pita: "A sa cime radis?" Pazi, ne pita "Sta si radio...moze li to da se preslusha...", vec "Sa chim radish..." I to pita covek koji i ne zna sta je to, ali je imena firmi naucio kao papagaj... "Cet'ri noge dobre, dve noge lose..."...
Samo sto mu nisam odgovorio sa "Sta te boli k...tz sa chim ja radim i onako tvoja nakazna muzika i grozomorno falshiranje nece biti bolje ni zahvaljujuci mom radu, a kamo li opremi. Ako ti je jedini cilj da ti skinem kozu, samo reci... odvescu te u neki veeeelikiii studio, gde cemo svi lepo da te oderemo, ti ces biti srecan, jer mozes da procitas tebi drage firme, a pesme ce biti to sto jesu... kita na biciklu, kao i tvoje pevanje".
Rekao sam mu da mu nista ne znaci da mu objasnjavam, jer i onako nece razumeti, a da su mu na raspolaganju pesme koje sam radio, da to chuje, pa ako zeli nesto nalik tome, mozemo dalje da pricamo.

Nemam ja nista protiv brenda... o.k.... ako opravdava svoju cenu, meni radi posao sve je u redu, kupicu i koristicu. Ali... nisam sishao s' uma da se emotivno vezujem za STVARI, a preko njih za nekog chichu u kancelariji koji zivi u ovakvoj, ili onakvoj vili i boli njega kita za mene .
Stvarno je tragicno to sto smo na brzaka pokupili iz zapadnog sveta. STo ne nauchismo nesto o radu, disciplini, vec smo prvo savladali lekcije o snobizmu i uspesnom potpadanju pod uticaje marketinga... i to sa ocenom (odlichan) 5.
Da ne pricam tek kako firme magarche svoje "sledbenike". Jednom istom proizvodu promene dizajn, dodaju jedan taster, VELIKIM SLOVIMA recimo 3ms manje u performansama necega... i opijena ovchica baca staro i kupuje novo... prakticno opet istu stvar... i pri tom je srecna... pravda sopstvenu investiciju u svojoj glavi i ubedjuje i sebe i druge u ispravnost svog postupka, a ako mu kazes da je bacio pare, jos ce i da se naljuti na tebe Industrija rachunara prednjaci u tome.

Ovo sve potvrdjuje da je Hitler bio u pravu za neke stvari, naravno, ne pravdam Hitlera... taman posla, ali... on je ,uz pomoc Gebelsa, na identican nacin manipulisao Nemcima kao sto firme manipulisu svojim "fanovima"...

Neverovatno je koliko su ljudi glupi... Ako je muzika u pitanju, onda se slusha, NE CHITA SE! Ako nesto ne znas, onda ne znas i ne pravi se pametan i ne lupetaj gluposti tipa "Majstore, koje su vam marke klesta kojima ce te da mi zavrnete cev u kupatilu"

Ja prosto ne mogu da verujem sta se to desava... u svim oblastima industrije... i zao mi je sto dolazim do zakljucka da vecina ljudi i nije bas inteligentna...