Quote:
Originally Posted by RetroMan
Oce to kod losih konvertora.
RM
|
Moram da se slozim sa Retrom, upravo su losi konvertori osnovni uzrok razlike 44-48, verovatno zbog nestabilnog kloka i jittera, ne znam, nisam inzenjer, ali jos uvek me sluze usi, ali ima tu jedan drugi problem "glede"
48 sr - a to je ako se radi za CD kao finalni produkt, onda ce to malo boljitka koji je 48 doneo u odnosu na 44 da se POTPUNO ponisti losom sampling rate konverzijom, izuzev ako se post pro radi analogno, sto je skupo, dobro i "fancy", pa onda nema veze, ali 95% konverzija sa 48 na 44 uglavnom upropastava zvuk. Priznajem, nisam cuo vrh vrhova od sr konvertora, ali ono sto sam cuo nimalo ne opravdava rad na 48. za 96 se to ne moze kas'ti, jer je razlika ocita, ali koliko je to u % nemam pojma, samo su visoki odjednom lepsi, sa manje metala, i "svilasti" da se tako izrazim, a tako misle i neki moji drugari, sa dosta iskusnim usima, bas smo juce nesto probali sa snimanjem "praznog" ambijenta...
Inace ja sam stalno na 44/24, a kad dobijem neku tezgicu za reklamu, onda predjem na 48/24, mada moj komp hladno radi na 96 bez ikakvih problema, bar sa ono malo kanala koje ja koristim za audio (8-20ak)