hvala Moritz i Gianfracno..
ok po toj listi vise manje se cini oko 8 mono/stereo na 44/48, i 4 mono/stereo komada na 88/96. to je vrlo, vrlo isplativo. jbmu kad bi izasao vss4, nebi vise uopce razmisljao.. prodao bi 4000, i razliku ulozio u Eve.
ok, laicko pitanje od nekog ko nije vican powered-plugin praksi - jel mogu, ako imam dovoljno i/o kanala na kartici, de facto koristiti jedan takav Poco kao "hardverski multi reverb" putem aux-ova, na analognom pultu, a da nema nekog vidnog kasnjenja..??
znacim spojim sendove i returne i na mixdownu imam npr.. 4 vss3 na 88 kila.. koji se ponasju kao da sam spojio 4 x M3000 ...?
i napokon dali je iko testirao imali razlike izmedju VSS3@M3000/R4000 i ovog u PoCo (pitanje od milion dolara) ?
Quote:
Originally Posted by OFF
@Cluster, kad smo na ovoj temi.....
Sta je bolja kupovina, vss3 ili neki polovan pcm 70 (ili slicna makina)..... za ulogu 'glavnog' reverba (ma koliko glupo zvucalo, znas na sta mislim  )
|
bolja kupovina ? tesko je reci. 3000 je raznovrsniji i realniji prostor (plus ima drugi engine za chorus/flange itd). ali kad zbrojim sve svoje mikseve sa oba (imam 3000 unutar 4000), za PCM-70 i njegov karakter uvijek imam posla. VSS3 algo najvise koristim na drum room, loopove, neke pratece i leadove. PCM70: vokali, lead gitare, bubanj, ritam gitare. mali sound napravi "većim".
lead vokal cesce 70 i 300, koji su manje realni, ali puno "zivlji" imaginarni reverbovi od TC-a, i legnu u miks. od svih kljave mi za sad najbolje zvuce na 300.. jedini me uspije uvjeriti da je strings zaista miljama daleko. algose od 4000/6000 kao reverb4 i vss4 koristim za akusticne instrumente, mega-piano a la Vangelis, komorni orkestar. a najvise za realne room-ove i ambience u audiopost-produkciji.
PCM70 plus M3000 odlicna kombinacija. ili PCM81 sa M3000. 81 je slican 70, samo malo cisci, i ima drugi engine sa fenomenalnim chorus/delay/flange itd.
neznam, u toj srednjoj klasi, kao
samo jedan glavni reverb, makar ga nisam koristio, mozda bi ipak isao na PCM91. izbor ovisi dosta i o lovi za koju ih mozes nabaviti..