Shpongle-u svaki trek lichi pomalo na Pink Floyd-e i Jethro Tull... zato shto su mu to bili omiljeni bendovi. Njegov Celtic Cross je VRLO nalik Jethro Tull-u chak i tematski. Ipak tokom mnogih albuma koje je napravio odmaknuo se dovoljno od svoih uzora i stvorio vlastiti "shtih". Ne vidim da itko mozhe ne biti pod utjecajem svoih uzora.
Obzirom da ja tematski uopche ne slichim Shpongle-u, a ni izborom soundova (osim ako i Silicon ne lichi na Shpongle, a onda je u pitanju nekakva zavjera, jer dobar dio ovog treka je napravljen s njegovim materjalima) ta "slichnost" se svodi na pedantnu produkciju, ekstenzivnu upotrebu filtera, nachin korishtenja "prostora" u mixu, velik broj sitnih modulacija osnovnih ritmichkih tema i nastojanje da svaka stvar bude fluidna, dobro povezana cjelina. Kad uzmem sve skupa u obzir zakljuchak da lichim na Shpongle je zapravo vrlo lijep kompliment
Obzirom da ja svoje stvari niti izdajem niti promoviram kao "proizvod" vech su napravljene iz hobija i bez ikakvih ambicija... to znachi da ja svijetu ne nudim josh jednog Shpongle-a. Radim to za sebe, a kad budem smatrao da imam neshto za ponudit svijetu i to eventualno i dalje bude Shpongle-like, onda che tvoj komentar biti sasvim na mjestu. Do onda je tvoja kritika zapravo kompliment, jer u danashnjoj copy/paste masovnoj produkciji malo shto lichi na Shpongle-a, a mnogu loshiji nalikuju jedni drugima. Ima puno loshih izdanja daleko ispod Shpongle kategorije. Amaterski hobi demo kojeg se usporedjuje sa Shpongle-om ne vidim kao neshto od chega bih trebao zazirati... dapache.
Hvala na komentaru, doista je lijepo vidjeti kad te usporedjuju s najboljima, chak i kad to nie bilo u najboljoj namjeri