Thread: "Pravi" posao
View Single Post
Old 28-09-2007, 03:25 PM   #8
labrys
Member

Default Re: "Pravi" posao

ukratko, (?)

ja ne sviran gaze po restoranima i sl. jer bi u tom slucaju bija gladan kruva.
pratim jednog zabavljaca iz splita koji iza sebe ima nekoliko singlova (neke je napisao t.mrduljas :oliver, giuliano, ivo amulic, ...; na jednoj je sudjelovao i sandrob) od kojih je nekoliko praceno i video spotovima u reziji z. petresa i z. batinovica (oliver, gibonni, giuliano, thompson, ...), nekoliko nastupa na festivalima (ukljucujuci i splitski), jedan mix, u pripremi je i drugi (o njemu malo vise za koji dan pod promocija radova). album prvijenac ceka (pisme su snimljene, medu njima ima i mog autorskog rada) jer je situacija u hr takva da je mix ekonomski isplativije izdat nego autorski rad.
vise na www.bomba.com.hr. doduse strana je u fazi redizajniranja...

osim sta sviram s njim, bavim se pisanjem pjesama, aranziranjem i snimanjem. medu nekim lokalnim nagradama, dobitnik sam dvije prve nagrade publike na festivalu hrvatske mladezi u new yorku( medu ostalim: a. basa, a. vitasovic, z. siriscevic,...).

na zalost, ipak je 'gaziranje' dosad moj najisplativiji rad. no, ja smatram da je i komponiranje gaziranje. ja smatram da niko ne moze 40 godina izbacivat desetke pjesama godisnje i svaku radit s istim zarom i elanom.
cisti primjer su z. runjic i d. novkovic. oni su i otvoreno pricali kaku su neke pjesme radili po narudbi, po 'mjerama' pjevaca. i g. bregovic govori kako je glazba posao koji moras radit bar 8 sati dnevno da bi dobija nekakav rezultat...
recimo, gibonni je cijenjen kao veliki umjetnik. i ja ga cijenim kao takvog, ali on je, npr., napisao 'zuljaju me cipele' za sanju dolezal, 'kad si sam-treba ti cura fina' za severinu, 'jos me bole pjesme stare' za jasmina stavrosa pa ga niko ne omalovazava zbog toga, a on je to radija samo da bi ima rucak na stolu, a kasnije da bi mogao financirat svoje albume.

dakle, smatram da ovo iskljucivanje mene iz ovog topika i nije bas opravdano. i bruno kovacic svira, recimo, s vannom, pa ga to ne umanjuje kao autora...

ali, ako sam i dalje na krivom putu, moje najdublje isprike, i slobodno jos jednom izbrisite moj post.

pozdrav!
labrys is offline