Quote:
Originally Posted by Tomislav
Dobro, znači moram leakage.
E, ja sam recimo znao u DFH exportat posebno leakove, a posebno čiste zvukove i onda kasnije dozirat leakage, ali onda leakage nisam procesirao i farbao jednako kao clean zvuk. Recimo imam leakage iz mikrofona snare top koji ide u grupu leakage, zajedno sa svim leakovima i imao sam drugu grupu za čiste zvukove. Zanima me znači mora li traka sa leakage-om biti jednako procesirana kao ona na kojoj je clean sound? Ili, mora li sam kanal određenog elementa npr. toma već imati leak, ili su rezultati dobri i sa ovim mojim sistemom grupa? Pitam zato jer nemam dovoljno iskustva i nisam prsstvovao mix sessionima da bih znao ?to ustvari trebam u svakoj situaciji....
|
Nisam te bas najbolje razumeo, imam utisak da si pomesao "leakage" i "ambience"...
Cak ne znam (napamet) da mozes da eksportujes SAMO "leakage", ja to racunam u SASTAVNI deo zvuka svakog elementa.
Mislim da bi sa posebnim procesiranjem "leakage"-a i pripadajuceg "dry" zvuka dosao u problem sa fazama (kao kod snimanja zivog bubnja i zbog toga volim "superior"

)
Sto se "ambience" kanala tice, njega procesiram po potrebi...