Quote:
Originally Posted by milos
Hmmm,u startu China Concerts ima specifican - prljav zvuk(u pozitivnom smislu) i nevidjeno volim sam sound ovog albuma .
Mnogo EMS VCS 3 i Synhi-ja, Yamaha CS60,Oberheim OBX-a, Prophet 5 rekao bih rev.1 ,mozda rev.2 ,Fairlight CMI ...
Zvuk definitivno vuce na Oberheim OB-X ali na koncertu je samo sviran OBX-a .
|
znam tu liniju sa studijske verzije. iskreno nemam pojma sto je koristio, ali sistemom eliminacije od ovoga sto si naveo jedino moze biti OB-X. i po boji mi se cini. ali moglo bi bit i nesto trece, iz studija.. uglavnom dosta "diskretan" zvuk. nije CEM i sl.
sigurno nije prophet, nijedna verzija a ni CS60. ako i je mono mode.. opet OB-X ima single cv/gate da potjeras jedan njegov voice kao monophonic - to je strasna stvar.. volio bih da to imaju i obxa i p5.. poslusajte na bluesynths kad ga goni analog sekvencerom...
verziju concerts in china, nemam pri ruci, da bi znao jeli to vozio na OB-Xa. njega uglavnom mogu prepoznati. OB-Xa je mjenjao uzivo sve OB-X linije iz studija (sa magnetic fieldsa).
inace, ovaj tip Per Kristian ima original Eminent 310 kojeg vozi u small stone, i ima Synthex. trebali bi provalit kod njega.. ko ide samnom ?

nasao sam ja eminent310 za male pare, al treba vozit kamionom iz nizozemske.. puno bre para. kad bi nasao sematiku da vidim moze li se iz njega istrgnuti smao strings.. to bi bio poso.