View Single Post
Old 23-09-2007, 04:24 PM   #62
RAJKO
Member

RAJKO's Avatar

Default Re: pitam se pitam dal na sae da skitam

Pozdrav

Mislim da ovakve teme mnogo vise pomazu nego Mac vs PC ili koji mikrofon za 50e da kupim ili da li je bolje radi audio karta od 75 ili 95 eura.Kako od WC a napraviti kupatilo ubaciti kadu,ali akusticki obradjenu i da li sme mikrofonski kabl pored tusa...........

Ja samo skrecem paznju na odgovornost vlasnika studija prema osobi koju primi na pripravnicki staz.Prvo veliku odgovornost snosi isti vlasnik ako pogresno proceni i primi u studio problematicnu osobu,a to se morate se sloziti vidi iz aviona.Ako je taj korak resen i primite osobu sa kucnim vaspitanjem ,ne kazem da ne postoji potencijalni strah da se taj neki pokaze za dve tri nedelje u pravom svetlu,onda pruzite sansu coveku u potpunosti.

Onda mislite da su samo"klinci" problematicni?!?!
Imam primera koliko hocete da isti vlasnici se postave tako da covek ne moze da poveruje.
Primer jednog mladog momka ,koga svi znaju,radio je vise od godinu u jednom od najpoznatijih studija u Beogradu.Za zadnjih sest meseci je zavrsio posao vlasniku za njegovu celu plocu i jos sto sta,a placen je bio u mandarinama.Licno sam sa njim bio kada mu je vlasnik rekao da nema para a u sledecem trenutku dolazi deliveri sa egzoticnom hranom od 50 eura.Tako svaki dan.
Nakon odredjenog vremena taj isti momak mi rece "zamrzeo sam studio za ceo zivot".
Danas uspesno gradi svoju karijeru,aranzersko producentsku,zna vise od mnogih i jedan je od prvih koje pozivam u pomoc za neke nejasnoce oko kompijutera,softvera,audio programa.....................
O ljudskim stranama doticnog momka nemam tek da ne pricam.Pravi saradnik i drugar.
Eto toliko,ne shvatajte me pogresno ali svaka medalja ima dve strane.
RAJKO is offline   Reply With Quote