uf lepo se zahuktala rasprava i dobro je sto ima dosta razlicitih a jakih stavova.. cini mi se da su svi i u pravu i u krivu..
Ja sam licno blizi burek stavu, manje vise zbog svoje istorije (bureci,kafe,usisavanja, pa cak i pranje kola

), i zaista sam stekao postovanje ka tim ljudima, njihovom znanju, i dokazao sebi koliku zapravo zelju imam ...
Do sada sam imao prilike da nekim mladjim drugarima dobrovoljno objasnjavam ovo malo sto ja znam, i da ih angazujem za neke stvari koje bi meni dobrodosle... Nevezano za respekt, najveci problem je sto iako izdrze i po dve-tri nedelje, na kraju podsvesno krenu da zabusavaju i izvlace se, po pravilu kad su najvise potrebni. A svakom od njih sam jos u samom pocetku posvetio dosta vremena i jako dobrih lekcija o osnovama audio tehnike, softwera i maximalnom koriscenju istog. Jer, iskreno verujem, da ono za sta je meni trebalo godinu dana gledanja, i retke prilike da nesto pitam, uz kvalitetno predavanje (kakvo se retko nalazi po skolama), posvecenom pocetniku treba maximalno 3 meseca. Za nuendo/ptools, osnove routinga i koriscenja mixera, i vezivanje kablaze.. Za samo radno iskustvo, naravno da je presudna satnica...
Dakle, za sada, ja nemam resenje za ono sto Rajko kaze, efikasnu procenu samog coveka. Par njih me je uspesno prevarilo.. ne zameram im, mladi su momci, imaju zivot, jure okolo zabavljaju se.. ja sam odavno studio prihvatio ne kao posao nego kao zivot.. Sa mojih 26 godina, vec mi je veci gust u petak uvece posle termina u studiju opiciti setnju od 2 sata nego se cimati do grada po kaficima i diskotekama...
Kada bih nasao nekog za koga bi mogao biti siguran da nece pobeci, voljan sam ubrzati burek proces, i posle mesec dana intenzivne obuke, vec mu dati stogod mudro da radi, i meni olaksava fizikalije..