View Single Post
Old 23-09-2007, 12:09 PM   #6
perun
Pro Member

perun's Avatar

Default Re: pitam se pitam dal na sae da skitam

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post

U studiju treba da se zna kad nesto sme da se pita i kad sme da se prica uopste!!!

A koji je to studio na TAKO VISOKOM tehnickom i poslovnom nivou, ovde i u okruzenju, da bi pravila FIRME bila tako striktna??? Roginin??? Moj??? Dajte, ne palamudite... prica je smesna. Mi bi zaposlili coveka sa malo ili malo vise iskustva (hipoteticki, jer nam vec dugo nije potreban, obzirom da ceo proces od kompozicije do finalnog snimka radimo sami, godinama unazad) samo ako bi imao sta da radi, tj. gde da pomogne! Neki add. editing i snimanje instrumenata ili nekih sitnica, reklama itd. kada nas mrzi da se drkamo. Realno, vec 2 godine me prijatelji oko mene pitaju zasto ne zaposljavamo ljude, kad imamo posla!? Pa, prosto... mozemo sami, jos uvek... jos uvek nas trese testosteron i nije nam nista tesko! Cak i knjige i dokumenta radimo sami, iako imamo knjigovodju, jedino pojacanje ocekujemo u sektoru RAZVOJa i Shpedicije od Januara sledece godine, to stvarno niti mozemo, niti treba sami da radimo... Al to i nema veze s muzikom iliti studijom, zar ne!?

A za snimanje i propratna zezanja, taj tonac ne mora da drnda SSL-a, vec samo jedan D/OP ili Mic gain pot na njemu i tastaturu od DAW-a dok se radi tracking... Ne vidim cemu sviranje kurcu oko "duznosti", ili nam treba pomoc ili nam ne treba, u suprotnom bih zavrsio fakultet i doktorirao, pa prenosio znanja GOMILI klinaca odjednom u nekoj "vecoj" skoli. I usput odradio ego i penis enlargement glumeci TATU u poslu...

Ne vidim ni cemu ta STREPNJA oko sjebavanja miksera ili opreme!? Ako se ja ne plasim toga, a jedan step pot na mikseru (ako se sjebe) me kosta kao ceo modul vecine "rumsko-shefovskih" stolova, stvarno ne znam zasto dizete dzevu oko takvih gluposti!?

Uzgred, meni setnja po burek predstavlja rekreaciju i jedva cekam (cesto) da po isti odem par ulica nize kad ogladnim!!! Hvala bogu, K mi se jos dize i noge mi rade kako treba, nisu me izdale, pa mi ne treba pomocnik da gura moja "kolica", jer invalid nisam, hvala Bogu!!! A sta ce vama... Imate problem?

Koliko vidim, ovde bi ljudi zeleli da glume shefove, iako to tehnicki nisu, imaju "firme" koje postoje samo u mislima, ne mogu da podele viziju poslovanja sa tim nekim pomocnicima... vec bi samo zeleli da budu "TI", da prenoze "znanje" neformiranim klincima i prikazuju im kako se radi posao, nazalost, uglavnom za neke neformirane klijente koji ni samim potencijalnim ASISTENTIMA ne predstavljaju nista! Klinci zele da vide pravi posao, ne samo mikser i EFX rack, toga ima i na netu... Tesko ce nekoga mladog bilo ko danas fascinirati samo tehnikom. Ovo je brz svet, vrti se oko novca i ako, gospodo, ne radite POSAO, vec neke svoje tripove realizujete u svom studiju, tesko da ce neko i jednom otici po taj burek!

Kod nas u ATG prica verovatno ne bi tako izgledala klincima, ali, nazalost, nam jos ne trebaju... Ne oni kao oni, vec dodatne odgovornosti, jer ja bih ih svakako, ako se pokazu, tretirao kao clanove tima, a ne polu-potrebna govna!

Srecno vam shefovanje svima! PEACE!
perun is offline   Reply With Quote