View Single Post
Old 19-09-2007, 01:53 AM   #23
oliver10
Banned

Default Re: Dobijanje trece dimenzije mixa-Dubine?!

Ono sto me neverovatno usrecuje to je da se dosta ozbiljnih ljudi oglasilo(ovako ili onako-nije bitan nacin pristupa odgovoru nego sama zelja da se nekom odgovori)iako sam postavio post pre samo 5-6 sati.
Svima hvala(posebno Off-u koji me je par puta istrpeo preko telefona i pomogao iako sam video da je u guzvi-respect!),mada opet moram da priznam niko nije bio bas konkretan.Jedino sam shvatio da treba da zasucem rukave,radim jos jedno 15 godina na usavrsavanju(pod uslovom da prodam stan i kola samo da bi kupio monitore od 60.000 eura),prikupljanju fora"tu i tamo"i pojavim se na Rumskom za jedno 15tak godina.U tom trenutku neki "guster"mi poostavi konkretno pitanje "izvinite sto pitam ,ali kako da.."i ja naravno odgovorim:
1.Ne bi ti to razumeo...?!
2.Evo link...
3.Kralju koliko para toliko muzike
E sad,nadam se da se niko nije uvredio jer mi stvarno nije bila namera da vredjam sto se i vidi iz pocetka replya(svima sam se od srca zahvalio).
Ja znam koliko je svakom od vas vreme novac,bas zato sto je manje trziste i sto je toliko malo novca u igri.
Ja sam u igri kao izvodjac vec 10 godina i znam gde zivim i koliko je tesko ovde nesto uraditi.
Bicu KONKRETAN(pobego sam od teme )
Ne trazim ja da mi neko poklanja svoje tesko stecene fore i da izvuce carobni stapic i od mene napravi vrhunskog m.inzinjera.
Moze li neko da da primer-postavi recimo suvi mix 5-10 traka,bubanj,bass,klavir,stringsi,gitare.
i potom postavi kompletan miks-reverbi,dileji itd.
i da kompletna objasnjenja-tipa na gitari je reverb taj i taj-predilej je 40 dump 30 rev.time 100 i tako dalje.
To me svakako nece nauciti svakom pristupu dobijanja dobrog mixa i dubine ili sirine
ali cu dobiti dobar pravac u kom treba da se krecem.
Naravno bilo bi dobro da se urade tri takva posta.Jedan za balade,jedan za pesme sredje bitaze i jedan za brze pesme.
E sad naravno da vi ljudi nemate vremena za takvo nesto ali to je jedini nacin da neko dobije makar malu sliku onoga kako se to radi.Primeri su najbolji nacin da se nesto nauci.
Nadam se da me niko nije pogresno razumeo.
Naravno da Amerikanci ulazu u muziku jos od vremena Elvisa Prislija a mi to nismo nikada ali zato imamo jedne druge i ako svako postavi par svojih dobrih mixeva sa obrazlozenjima i primerima ja mislim da ce ovaj sajt dobiti na tezini i postati prava online skola.
Mozda trazim previse,mozda sam previse otvoren ali sam makar skroz iskren.
Jos jednom se nadam da mi niko nece zameriti !
oliver10 is offline   Reply With Quote