Re: Dobijanje trece dimenzije mixa-Dubine?!
Ok, ali je problem u tome sto NIKO ne moze rec ovom covjeku kako da "poboljsa" svoje mikseve, prosto zato sto nista nismo culi?! Sta je konkretno pitanje? Dubina u miksu? Cega dubina? Pitanje je totalno uopsteno, pa ce i dobit uopstene odgovore.
Usto, kako da uopste ocekuje dubinu u miksu, od kanala koji su 95% line/synth/VSTi...i 5% vokala i uvijek popularne akusticne gitare? Mislim, generalizujem uzasno, ali ta dubina se dobija postavkom instrumenata, aranzmanom, i tehnikama snimanja, a ne tako sto ubodes klavijaturu u line in kartice i snimis?!
Neko ne na forum prije par dana postovao link sa Gearslutz na kojem Bruce Swedien prica svoje metode dobijanja bas te dubine....I pogodite, nijednom nije pomenuo plugin ili VSTi.
Da se odma ogradim od ljudi koji ce da skoce da pljuju po meni, nemam nista protiv VSTi/plugina/Nuenda/Logica/Protools/OTB/ITB/Waves/Trilogy/Yamaha Tyrosa 2/i svega ostalog. Ako se koristi sa namjerom, a ne sa kompleksom.
Ne volim jedino boraniju, i da se odma i od toga ogradim, NE INTERESUJE me kako je necija majka/tetka/baba/strina/sestra dobro sprema. Jednostavno ne volim boraniju.
|