View Single Post
Old 18-09-2007, 08:08 PM   #2
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Re: Dobijanje trece dimenzije mixa-Dubine?!

Dragi frende, mislim da greshis

Zapravo, ako napravis kompilaciju svih odgovora koje si dobio, i procitas posebno Vracev post izmedju redova, dobices i resenje

Da karikiram- zamisli da si na nekom pro Foto forumu pitao, kako da dobijem dobru dubinsku ostrinu sa mojom Nokiom n95 kao oni u National Geographic-u
..... a oni kazu ukljucis te i te opcije, stanes pod 42' u odnosu na sunce, zadrzis dah i okines..........

Mislim.... ne ide to bash tako......

U BGu postoje bar 2 (sa Fdu 3) a mozda i vise skola, o kojima pricas.... Ja sam zavrsio jednu (zavrsavam, tacnije)..... i razumem tvoje pitanje. Ali...
prvo sam prosao jednogodisnji kurs za snimatelja, pre 8 godina, pa sam skapirao stvari, malo.... sve vreme nesto radio, pa upisao i ovu skolu, pa malo vise skapirao, pa u medjuvremenu na Rumskom naucio prakticnih stvari mnoooogo vise nego na kursu i shkoli (4 godine, ukupno).... sta je poenta price- ja mogu teoretski da ti objasnim to sto si pitao za par sati, ili u jednom seminarskom, svejedno, ali ne mogu da ti pustim svoje mixeve ili ti pokazem u praksi kako to treba..... bar ne u meri koja bi zadovoljila tvoje prohteve... lepo kaze Vrac, ima par ljudi u Engleskoj i 10tak u USA koji su vrh..... ima kod nas ljudi koji su isto to za nase uslove..... a nama ostalima je da prvo sgruvamo teoriju, osnovnu i da gooooodinama radimo da bi dobili to sto ti zelis u mixevima

ukrato, evo i odgovora....

U usnimavanju ti trebaju, vrhunski sviraci, instrumenti, prostor, mikrofoni, preampi, i a/d konvertori (traka je u penziji )....otprilike, tim redom.....

U mixu, vrhunski uredjaji (plug-insi) za vremensku, prostornu i dinamicku obradu, odlican monitoring, soba, visegodisnje iskustvo, znanje, sveze, kalibrisane usi i bistra glava

Vise kompresije-zvuk napred, manje visokih- zvuk pozadi, vise reverba - zvuk pozadi i obrnuto.....

E sad, voleo bih da dobijes i 5 strana odgovora od najprofi ljudi ovde, koji su potpisali tone pesama kao snimaelji, producenti....... ali sumnjam da ce posle pukog citanja tvoji (moji, bilo ciji) mixevi biti i za 5 % bolji u tom pravcu

Nadam se da ces me ispravno skontati

Last edited by OFF; 18-09-2007 at 08:56 PM.
OFF is offline   Reply With Quote