View Single Post
Old 18-09-2007, 12:18 AM   #92
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Default Re: Apple Logic Studio

Evo sada cu da pokvarim zabavu...Po mom misljenju novi Logic je mnooogo ruzan!!! Obozavam logic i ne bih ga dao ni za sta,ali ova 8 mi izgleda kao AutoCad u poredjenju sa PRAVIM Logicom

A sto se konstruktivne rasprave tice...Probacu ti da sazmem svoje utiske zato sto radim na oba:
-Ako si aranzer i komponovanje,midi,notiranje i celokupan taj muzicki deo ti je na prvom mestu onda je Logic ono sto ti treba...

-Ako je u pitanju komercijalni studio sa velikim brojem klijenata,svakakvim pevacima i sviracima,gde se sve uglavnom svodi na audio onda je Nuendo nezamenljiv...Nuendo je nesto najjednostavnije i najprakticnije za audio sto sam video u zivotu.

Kada imate pevace kojima trebate da jurite slog po slog,milion take-ova koje treba lepiti i editovati,Nuendov editing je za te prakticne namene ludilo.Tu je Logic slab...Ali isto tako je meni nejasno kako neko moze,a rade ljudi,da napravi aranzman u Nuendu Tu Logic razbija...
Meni cak ni interni midi ne radi kako trebau Nuendu...Ja ne crtam,ne programiram,ja sviram i to je neki moj pristup pri pravljenju aranzmana...nikada nisam voleo da pravim i lepim "kockice" od cetiri takta,nego uzmem i ODSVIRAM na jedan npr. ceo uvod,strofu i refren bubnja...posle to samo doterujem,ali u osnovi je to to...na taj nacin nikada nista nisam uspeo da uradim u nuendu,dok mi je u Logicu to kao dobar dan.Jednostavno onaj midi koji snimim u nuendu nije ono sto sam odsvirao...Probajte da odsvirate bez kvantizacije,na jedan,bilo kakvu brzu klavirsku deonicu,neku npr. klasicnu kompoziciju,u Logicu i u Nuendu i shvaticete o cemu pricam...

Last edited by zmaj; 18-09-2007 at 02:18 AM.
zmaj is offline   Reply With Quote