Thread: Tvoje pesme
View Single Post
Old 17-09-2007, 01:49 PM   #12
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Tvoje pesme

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Odosmo van teme... ali... O.K., ako se Ogiju ne smeta, posto je tema njegova.

Zivo me zanima ko ce da natera coveka na motoru, ili bicikli da seca 15 CD-a?... kupacha na plazi da da nosi cd player i diskove, umesto prakticnijeg i kapacitetnijeg MP3 player-a... U automobilu... nije li prakticnije nositi kompilaciju na jednom CD-u, nego u voznji preturati po diskovima i izlagati se riziku od priheftavanja za banderu zbog trazenja CD-a sa pesmom npr. "Cico bre" A usput, bes obzira na drzace, CD-i umeju jako neprijatno da lupkaju u kolima. Ja idem kod majstora i kad skljocka neki ventil u motoru, ili nesto slicno, a kamo li da trpim jos i da lupkaju diskovi. Trenutno nemam auto, upravo zato sto kad primetim da pocinje da se raskantava, pusta ovakve i onakve zvukice ide na pijacu automobila... a nisam jedini koji tako razmislja i hoce auto, ili motor, po PS-u ...

L&M... hocu da kazem da MP3 ima vrlo lepu i prihvatljivu prakticnu stranu i da izdavaci ne bi trebalo da beze od tog formata. I to bi doprinelo minimalizaciji piraterije. Zasto je tesko zvanicno izdati MP3 kompilacije, podeljene po zanrovima i platiti autorima? Zvuk??? Zar su finese toliko bitne u autu, ili na plazi, prilikom trcanja u parku itd...
I onako ljudi to sami urade... jedan deo iz ekonomsko-piratskih, a drugi iz prakticnih razloga. Kad narod hoce MP3, daj im MP3... ali legalno...
Biće legalno, nego je problem organizovati. U PGP- rade na tome na primer, ali samo pomisli na sav minuli rad jedne tolike izdavačke kući i na tome da celu fonoteku treba prebaciti u digitalni oblik prvo, remasterovati i slično, koliki je to rad. U svakom slučaju znam da će oni uskoro početi da prodaju online, e sad koliko je to "uskoro" uskoro zaista...
Dushan_S is offline