Quote:
Originally Posted by idekius
Posteno... i ja sam taj CD skinuo sa net-a... a Ogiju svaka cast na normalnom i realnom stavu... mislim, sta ima covek od toga da nas trojica kupimo CD, kad je stanje kod nas takvo kakvo je, pa ljutnja autora u vezi piraterije deluje komicno (na zalost). Svi dobro znamo da svi zivi danas slusaju MP3 i gledaju DivX...
Uopste mi nije jasno zasto sami izdavaci (RTS npr.) ne rade sami MP3 DVD kompilacije? Barem bi bile legalne... to je standard od koga se ne moze pobeci, a mi o zvuku mozemo da tupimo koliko hocemo. Ne igra samo cena... Vidim da ljudi imaju po kucama DVD-e na kojima pise "domace" i "strano"
Znam da je to degradacija muzike i to me ne raduje... ali... cinjenica je da je to trenutno najpopularniji format i da treba naci kompromis...
|
e pa vidis u tome je problem...moze da se kaze "kod nas je stanje tako i tako"...ali je svest i stav pojedinca to sto nije u redu.
Ja, konkretno, nemam nikakve mp3 u vlasnistvu ni na jednom od 5 kompjutera! Ako mi neka muzika radi, odem i kupim CD...ako kupim na nevidjeno i ne svidaj mi se , odem u radnju i vratim ga! To jos uvek moze da se uradi ovde....e sad bi neko taj CD iskopirao pa ga ONDA vratio!
Ako mi ne radi takav kakav je, jos manje ce da mi radi kao neobelezeni CD ("strano"..ha,ha) ili da mi zauzima mesto na disku kao mp3 (koji nikad necu pustiti..)
Najlakse je reci, "sad je kasno, svi kopiraju..." itd. Bitan je stav, da se zna da to nije u redu...
Koliko njih se buni kad im od SOKOJA stigne buranija od konte...ovo je isto.