Quote:
Originally Posted by sasaristic
Groove kvantizacija uglavnom podrazumeva "skeniranje" zivo odsviranog takta (ili vise) sa svim svojim sitnim (namernim) nepravilnostima za koje ne postoji unapred definisana "matrica" (kao npr za swing..) .
Ova opcija koliko ja znam postoji oduvek u Nuendu...create groove quantize from hitpoints
|
MIslim na bas suprotno , kad imas str8 isprogramiran ritam .... i onda radis groove kvantizaciju .... pravis drugi groove ..... u logicu imas 20 ak ili 30 ak vrsta groove ova , tj nacina kako i koliko da uterujes u sving . Potpuno nopotrebno kod house muzike ili sl .... znaci nisu sitni pomeraju " kecheva " nego upravo pomeranja nota koje prave groove , i one su uvek iste ...... ne pricamo o humanize varijanti , gde se note pomeraju malo levo malo desno ..... vec o kvantizaciji gruva .
Nuendo ima samo jedan slider , gde navlaci polako u swing , a u logicu ima mnogo raznih i razlicitih gruvova , koji su meni nezamenjivi u radu .
Jos jednom da napomenem , skoro da i ne znam da radim u Logicu i Nuendo mi je prirodno okruzenje ..... ali bih voleo da ovu i ovakvu funkciju imam u nuendu ....
Pozdrav