...a meni se uvek više sviđao - po zvuku - Phase 90 nego Phase 100, tako da definitivno probaj i "devedeseticu".
Što se mesta za EQ tiče, rukovodio sam se Bossovim savetima za koje sam u praksi našao da su ispravni...
->Boss: Order in the Court, Page 01<-
->Boss: Order in the Court, Page 02<-
...kao i načinom na koji pedale ređa David Gilmour. Odličan sajt o Gilmouru i njegovom zvuku je
www.gilmourish.com , a strana posvećena redosledu pedala je
http://www.gilmourish.com/?page_id=5 .
E sad, konkretno ja nemam ekvilajzer u živoj postavci - i to pre svega jer nemam para da ga priuštim sebi (za sada), ali često snimam gitaru i onda tu EQ uvek koristim poslednji, kada sam usnimio ceo signal sa efektima/ pojačalom. Mislim i da je to neki normalni način da se EQ koristi kod miksovanja i produkcije? Praktično, pak, može setup i drugačije da izgleda (gilmourish.com preporučuje, recimo, EQ pre time-based efekata, što da ne), ali - da ja lično imam EQ, probao bih ga baš pri kraju lanca, jer ako nešto sa zvukom na bini ne štima kako treba, samo "drmnem" par frekvencija gore-dole i svi efekti se odmah prilagode takvom "seckanju", jer ih tek EQ pušta u pojačalo/ PA. Nadam se da ne grešim suviše...
A line selector - yeah, definitivno. Bogami si lepo zaokružio live rig, more power to you! Evo, razmišljam šta bi ti još eventualno falilo i samo mi "egzotika" pada na pamet - harmonizeri i tako te "uvrnutosti". Možda neki boost koji je samo malecko prljav?