Quote:
Originally Posted by D.K.
Problemčić!!!
Sviram na drive od pojačala jer sam si tu na?o sound al jo? imam malu pripomoć: Rocktron hush i nitro i boss ge-7 equalizer spojene na loop-u, al mi je problem sa napajanjem tih pedalica!!! da nemam tri adaptera za svaku posebno imam razdjelnik ibanezov al me ne?to j...!!! Mislim da postoji neki uređajčić koji točno ?alje ampera?u u svaku pedalicu al neznam kako se zove!! Ima ko kakvo drugo rje?enje (osim baterija)!!!!!!!
Unaprijed zahvaljujem!!1
Jo? bi samo reko da je Ibanez RG570 odlična gitara i povoljne cijene!!!!Pozdraf
|
Verovatno ti je problem u snazi ispravljača i brumu iako pitanje meni nije sasvim jasno. Mo?e? tri kabla da uve?e? paralelno (nekakvim razdelnikom na primer) i svaki uređaj će da povuče tačno onoliko struje koliko mu je potrebno za rad i nikakvi ograničivači struje nisu potrebni. Na primer tri pedale sa strujom 100/70/30 mA i ukupna potro?nja je 200 mA. Ako to sada ve?e? na ispravljač koji ne mo?e da isporuči tu struju doći će do pada napona i pojaviće se brum. Drugi izvor bruma su lo?i ispravljači sa lo?e filtriranim naponima i tu mo?e da se doskoči jednim malim spoljnim sklopom.
Primera radi ja koristim Sony ispravljač 1A/12V (vrlo kvalitetan, ostao mi je od starog diskmana) i napravio sam mali stabilizator sa kolom 7809 i filterskim kondenzatorom iz kojeg besprekorno napajam četiri pedale (moglo bi do 10). Investicija nije velika, ?ema krajnje jednostavna, a definitivno elimini?e problem lo?eg napajanja. Ponavljam, jedini uslov je da ima? zaista dobar i dovoljno sna?an trafo.
Zaboravih da pomenem: ako je kod tebe problem snage ispravljača on kod punog opterećenja nakon 10-ak minuta mora da se solidno ugreje.