Quote:
Originally Posted by INFRAVOX
Na zalost blagi sam vinovnik necega sto sve vise lici na zarazu, ali sve za bolji zvuk!
|
Naravno!
Quote:
Usput u vifi je nesto cudno, mislim na fabriku, svi su bili na nekom "godisnjem" i to prilicno dugo! Sad to moze svasta da znaci ali mozda je sve ok.
|
Hmm... ajd' malo o tome,... koliko znam, tamo (Danish Sound Technology) su se izdesavale imovinsko pravne pretumbacije, koje su rezultovale,
nestankom imena "Vifa" kao trzisne marke, i uvodjenjem
Peerless VLine kao njenog naslednika i nastavljaca tradicije. Znaci NIJE "propala" fabrika nego jedna dobro poznata trzisna marka vise nije na zvucnickim komponentama, nego na nekim drugim spravama....
Uzrok svega toga je:
Te je neko iz USA uleteo sa prilcno velikim novcem, jer mu je trebala ozbiljna fabrika za proizvodnju sprave sa slike za ceo svet (u principu, to je subwoofer driver koji zauzima manje prostora od klasicnog cone driver-a)...
Rezultat je bio prakticno desetkovanje proizvodnog programa, te je tu bilo potkaceno nekoliko dobrih starih drajvera, koji su se i dalje koristili i koriste se dan-danas u komercijalnim monitorima (PMC, Mackie, E-MU itd.. na primer)
Medju njima je bio i ovaj zuti... glass-fiber drajver...
Iz celog tog rusvaja koji je napravljen, izgleda da je vlasnik imena "Vifa" izasao iz "igre" i to je danas nesto drugo
http://www.vifa.dk/default.asp
Ovo sto sam napisao je nesto sto sam lutajuci po internetu nasao kao neke informacije, i promene pratim od kada su pocele... koliko mi vreme dozvoljava...
Nadam se da ce neko u Tymphany poceti da shvata da se zvucnici u globalu ne mogu praviti samo od "small footprint subwoofer" komponenti... ljudski je nadati se
Quote:
.....
Drage volje cu pomoci, koliko mogu, svima koji su zainteresovani za samogradnju malih "zvecarki"....
|
Hvala!
Quote:
Kao uvek mala kutija veliki problem!
Mislim da bi trebalo par vas da se "uortacite" i napravite prototip pa onda na cnc i...
|
Da,... to je sigurno bolje nego da se izvlaci slamchica ili trazi "ruski dobrovoljac"
Quote:
Mislim da ako nekoliko interesenata zapne moze Dayens da nabavi oderdjenu kolicinu drivera, kao sto uostalom nabavlja sve ostalo samo treba da je umeren u ceni i stvar ce da uspe!
|
Da!
Quote:
(by the way na Mundorfovom sajtu ima predstavnitava i u "okolini" Srbije?!?)
Pozrav!
|
Slazem se
Nije problem, problem je napraviti
prvi da valja... kasnije samo pazljivo i bez kompromisa.. i bice dobro... ali prvo prvi
Moze i preko nas da se uveze odredjena kolicina drajvera ako se ustanovi da je tako povoljnije... nije problem ni to... mozemo i cnc da spremimo... itd... i sve se to isplati samo ako je vishe interesenata...
pozdrav
bogi