Re: Ideja je laksa od vazduha...
-Izbacen sam iz muzicke skole, pa ne citam note i zato ideje zabelezim na mobilni, ali bi vise voleo da to uradim na papiru. Sve cesce razmisljam da se opismenim, mislim da bih onda pravio kvalitetnije stvari, ali ne znam kako da pocnem sa ucenjem...Koja knjiga, softwer??? Ima li neko ideju, sta je najefikasnije za ispravljanje mladalackih gluposti (gledanje Bruce lee filmova umesto pohadjanja nastave klavira..i sli.)??
-Pesmu krojim tek na kraju, ali uvek prvo smislim najjaci deo, refren, pa onda po njemu ide sve ostalo. U tome je izmedju ostalog tajna uspesnog komponovanja.
-Ideja i inspiracija su povezane sa svim ostalim stvarima, kao tehnika i aranziranje, jer jedna drugu nadogradjuje, bar kod mene.
- Mogu da osetim svaku muziku, bilo da je opera ili narodnjak, ako je to iskreno izrazeno. Pusto soliranje i pokazivanje tehnike, pa bilo to i vokalne, me ostavlja ravnodusnim. Sve to mora da bude jedno slikarsko platno koje ima ravnotezu i svoju pricu. Iskrenost u muzici se odmah prepozna. Uvek cu radije slusati Kemala Malovcica umesto nekog rokera koji je nagazio fuzz pedalu i svira da zadivi devojcice... Svaku stvar koju radim, pokusavam da osetim, medjutim, to je iz razloga sto malo radim, a kad bi mnogo materijala propustio kroz monitor, onda bi otupeo sigurno i sve radio mehanicki.
- Svakodnevni zivot, razgovor sa prijateljima, novine i filmovi su neiscrpna tema za pesme. Imam toliko neopevanih tema kao ideje, da mi je zao sto ih mozda nikada necu realizovati, a znam da su dobre.
Last edited by Mogli; 10-09-2007 at 01:49 PM.
|