Thread: VIFA Pico- Lino
View Single Post
Old 09-09-2007, 01:14 PM   #16
kejkz
banned

Default Re: VIFA Pico- Lino

Bice tesko preneti bas sve sto sam zapazio slusajuci, ali pokusacu

Ovo mi je prvi put da se susrecem sa ovakvim monitorima, tako da nisam tacno znao sta da ocekujem. Ali jos dok smo ih slusali iz druge sobe, zvuk koji sam cuo me je iznenadio. I to vrlo prijatno

Realnost zvuka izlazi iz ovih kutija, bas je odlicno definisan, bez ikakvih anomalija, tako da iako smo ih slusali u maloj sobi, uvek se moglo bez problema raspoznati bilo koja nota. Ono sto se meni posebno svidelo je to sto visoke frekvencije uopste nisu napadne, tako da, bar mi se cini, ne dolazi do zamora i zasicenja posle duzeg slusanja.

Zvucnici ne mogu da razviju velik SPL, sto im uopste nije mana. Bilo ih je podjednako dobro slusati i na maloj jacini, sto je zasluga i pojacala, posebno drugog, zutog

Prostor se prenosi odlicno, mogu se lepo cuti reverbi i njihovi repovi. Imali smo i odlican materijal za slusanje, tako da procena nije bila teska. Tranzienti se odlicno prenose, a svaki instrument se vrlo lako cuje u miksu.

Posebno mi se svidelo sto zvucnici odlicno prenose kolicinu kompresije primenjene na zvuk. Slusali smo dosta elektronske muzike, i na ovim malisanima se odlicno cuo nivo i osecaj kompresovanog materijala. Svaka dinamicka promena se odlicno oseca.

Zao mi je samo sto sam zaboravio neke svoje referentne diskove, tako da nismo bas uspeli da preslusamo mnogo razlicite muzike, ali i ovo sto smo culi je bilo dovoljno.
Steta je sto nisam poneo svoj Mpatch2 kontroler, jer bih bas voleo da cujem kako bi sve zvucalo samo preko pojacala i pasivnog kontrolera jacine. Ali cak i ovako, mislim da su ovi zvucnici odlicni, ne samo za pocetnike, nego za bilo kog coveka koji radi u malom prostoru, ili kome trebaju kompaktni monitori za miks koje bi mogao nositi na posao sa sobom.