Evo mojeg stava jako ukratko:
Mogu komentirati VA-e koje sam imao ili imam:
Roland JP8080 (friski vlasnik) - bas je uzas, famozni supersaw mi nije nesto, virus to moze bolje. "Digitalni" padovi su odlicni, meki brassevi takodjer. Dobar sint za ambientalu. Eto, prvi utisci.
Alesis Micron/Ion - ne volim te sinteve. Dosta agresivno i hladno zvuce.
Novation Supernova2 - dobra za neke "kristalne" zvukove; strasan bas (bez eq i efekata), ja svakako nisam cuo bolji od digitalaca, na istoj razini sa Waldorf Pulse-om, samo vise VCO-vski (mozda tesko za povjerovati, znam...). Dobri "analogni" padovi. Losi filteri i efekti, al sto je tu je. Sint je da jednom nastimas zvuk i sviras.
Waldof Q sam malo prosvirao i nije mi se dopao tada. Hladan zvuk, lo-fi. Mozda bi sad imao drugacije misljenje, tko zna..
Virus Classic - najbolji VA, ako mene pitate (izostavljajuc nordove koje znam vrlo malo), sto ipak ne znaci da mi se i najvise dopada... Tu mi je sve na jako visokoj razini: efekti, inputi, filteri pogotovo, unison mode itd. Low basevi su slabi, al sve iznad toga je vrlo dobro. Padovi, i analogni i digitalni su jako dobri. I tak dalje... Ha! Evo i "Virus"-jajca:
http://www.b3ta.cr3ation.co.uk/data/...42fc6_jaje.mp3
Nazalost, nije samo od white-noisea, prekasno sam pazljivije procitao donov post, al sto je, tu je.