View Single Post
Old 05-09-2007, 11:34 AM   #18
hrkljus
Junior Member

Default Re: VA synth - predstavnici i karakteristike

Sad sam citala u artikli & tutorijali one tekstove o sintezi zvuka. Super tekst. Samo da se nastavi sigurno bi mi dalo odgovore na sva pitanja ...

Kad sam vec pitala za k2600 da pitam jos nesto: za koje oblike sinteze zvuka je najbolji, znaci kao sintisajzer a nevezano za ROM i semplove? I postoji li neki izvor demo snimaka vezan za sintezu na njemu a da nisu ovi tipicni sto se vec dugo vrte?

Preslusala sam demo sa http://www.access-music.de vezano za Access Virus TI i svidjaju mi se razni cudni padovi i ti, da tako kazem, njezniji zvukovi prepuni nekih detalja...

Andromeda A6 mi je uvijek djelovala mocno (izgledom) ali kad sam preslusala neke demo snimke.... Sta ja znam, nije to ono sto volim... Bar to sto sam cula...Moram jos pronaci tih stvari za preslusavanje. Znam da je ona analogna sprava.

U te hibride spada Waldorf Q+? Nikako da pronadjem neki demo snimak... A po citanju postova imam blag osjecaj da to nije to sto trazim. Ali valja sve preslusati.

Kakav je korg radias? Kakva je kvaliteta njegovih zvukova iz iskustva i kakve su mu mogucnosti?

Last edited by hrkljus; 05-09-2007 at 12:27 PM.
hrkljus is offline   Reply With Quote