View Single Post
Old 04-09-2007, 11:48 PM   #7
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Default Re: VA synth - predstavnici i karakteristike

Quote:
Originally Posted by hrkljus View Post
Molila bih sve koji su se vec dobro upustili u ovu tematiku da se ukljuce. Mislim da mnogi koji se tek pocinju baviti sintezom i koje pocinju privlaciti sintisajzeri u pravom smislu i ne znaju o cemu se tu zapravo radi i koje su mogucnosti i najznacajniji predstavnici.
Znam da mnogi hvale ono sto imaju, iako vjerovatno nisu nista drugo ni probali, i dosta cesto kritikuju neke proizvode bez jakih argumenata. Zeljela bih to izbjeci pa molim sve koji nesto napisu da budu sto objektivniji i da ako nesto napisu cvrsto stoje iza toga i pojasne zasto.. Eto, nadam se da ce se naci neko

*Koji su najbolji, najznacajniji, najmocniji ili sta vec, predstavnici VA?

*Postoje li neke smjernice u izboru odredjenog VA po tipu muzike, po mogucnostima, za sta je neki bolji od drugog itd, da li je neki bolji za padove a drugi za agresivnije stvari i sl.

*Postoje li neki VA koji ne vrijede toliko koliko se reklamiraju, a s druge strane, postoji li obrnuti slucaj?
Mozda bi najbolje bilo da kazes koju muziku radis...
Ako ulazis u kupovinu V.A. sinta, ja bi ti preporucio Access Virus B, C ili TI. Pogotovu TI zato sto ima vrlo mocan patch editor + sto su novim updateom dodali nove wave formove i morfing opcije pomocu kojih dobijas neverovatne zvukove:o Mana koju nose V.A sintovi je nedostatak te "topline" i dubine zvuka koju daje analogija. Pricam ti iz licnog iskustva zato sto posedujem i analogne i V.A. sintove. Tu opet dolazimo do pitanja za koju muziku ti treba sprava. Jedan moj prijatelj radi elektro i ima KORG Ms 2000 i kaze da je taj sint stvoren za taj zvuk. E sad i analogija ima svoje mane kao sto su nestabilan tuning (kod starijih modela napravljenih pre 20 godina), nedostatak midija kod isto tako starih sprava i nemogucnost memorisanja banki ( ne kod svih, naravno). Tuning se moze resiti ali ti treba novca za to kao i dobar majstor (ne treba svakoj budali davati da ti prchka po sintu). Ako te bas interesuje sinteza, toplo ti preporucujem N.I.Reaktor, koji je softver u kome mozes praviti svoje sintove, oscilatore, miksere, efekte itd. i kome je zvuk blago receno fenomenalan. Ako imas nesto manje od 2000 eura, ja bih ti preporucio Access Virus TI. Dobices sint sa ogromnim spektrom zvukova, efekata, fenomenalnim patch editorom i odlicnom kontrolom pod rukama. Znam da nije malo para, ali ako hoces kvalitet, to moras i keshirati

Last edited by silicon science; 04-09-2007 at 11:50 PM.
silicon science is offline   Reply With Quote