View Single Post
Old 04-09-2007, 12:59 PM   #18
slowstar
Pro Member

Default Re: Klavir i produkcija

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Probao sam sve od tih klavira, sto hardverskoh sto softverskih, radio sam cak nesto kratko i u jednoj prodavnici muzicke opreme pa sam svast nesto svirao i probao...

Roland je na prvo slusanje onako realan, bar sto se tice boje, ali samo se tako cini dok je zapravo u najmanju ruku mnogo sladak i plastican, dinamika je skoro nikakva, multilayer i multisempl postoji, ali ja ga ne cujem i prosto mi zvuci kao onaj najgori sa E-36 aranzera, znaci grozno!
Mora da nam se organi sluha drasticno razlikuju...koji si to Roland probao i iskritikovao?
Ja govorim o masini RD 700 SX sa klavirskim prosirenjem, a ne o nekim jeftinim "aranzercicima" od par stotina evrica, te sprave ionako ne poznajem, jer se ne bavim tom svirkom, tako da se moj komentar ne odnosi na te i takve zvuke klavira, za koje se slazem da su smesni, cak i kod moje omiljene firme, ali si me zapanjio misljenjem o KORGu, jer ta firma, ukljucujuci i OASYS, pa i M3 koji sam nedavno probao, jednostavno nije do sada napravila NI JEDAN upotrebljiv klavirski zvuk (mislim na Grand piano, a ne na elektricne kao Rhodes, fender ITD)
Znaci TVRDIM da ni na jednom KORGu (do danas) klavir NE VALJA!!!
(nisam usamljen u tom misljenju, pa zato i koristim velika slova)