Re: dsp kartice (UAD)
Evo ovako,
UAD Projekt pak sam za sebe se ne isplati, jerbo vec ima jako puno kvalitetnih native pluginova za PC
Ako ga kupis, mozes ga nadgraditi. Lepo, uplatis im pare, i oni ti posalju registraciju zeljenih pluginova. Studio pak mozda nije resenje za tebe, vec Flexi pak, jer u okviru odredjene cene mozes izabrati i neke pluginove koji ne idu u Studio pak, a korisni su, dok ti verovatno ne treba sve iz studia paka.
Vaucheri upravo tako i funckionisu. Ja sam eto kupio Flexi Pak i platio odredjenu cenu za njega (oko600e). U toj ceni dobio sam karticu i pravo da za izaberem pluginove u vrednosti od 500 dolara, sto sam i uradio. Plus, sto sam se ja registrovao zajedno sa drugarima koji vec imaju Studio Pak, tako da sam dobio njihove pluginove a oni od mene one koje do tada nisu imali. Tako da sada zajedno imamo manje vishe sve sto nam treba.
Kompresori na Uad-u jesu dobri, ali ne znam kakvi su u poredjenju sa ostalim DSP platformama
Sada stvarno vec postoji sirok izbor platformi, i mnogi se spore oko kvaliteta istih, ali jedno je sigurno, ne postoje dve slicne platforme. Svaka ima svojih prednosti i mana, cak E-mu kartice koje imaju svoj DSP imaju prednost sto su relativno jeftine, iako su ti plugovi losiji od vecine DSP plugova drugih platforme.
Uad je inace, kao i PowerCore, Duende i LiquidMix, iskljucivo DSP kartica.
To znaci da tera samo svoje pluginove, i ne moze terati neke druge. Za neke od preostalih platformi je moguce kupiti pluginove koje nisu pisali isti proizvodjaci vec 3rd party. Ovo je slucaj sa Powercoreom npr.
dakle, treba ti klasicna zvucna karta da bi dobio zvuk. U zavisnosti od budzeta i namera, postoji siroka lista dobrih kupovina.
Moj ti je savet, da pre svega, odlucis TACNO koliku cifru imas na raspolaganju, jer zaista je sve moguce iskombinovati
|