DA se vratimo na onu promenu latencije u toku rada i razjasnimo... Nije mi jasno na sta se tacno misli... da li na promenu latencije u toku rada iz ciste zabave (kao sto neko igra pasijans

) , ili na promenu zarad ustede resursa.
Ako je ovo drugo, ja to redovno radim i tako radim godinama i nikada mi se nista lose nije desilo. Jeste jednom... zagrcnuo sam se kolachicem bas kad sam menjao latenciju, ali sumnjam da to ima veze
Kad se sviraju brzi delovi na klavijaturi (VST instrumenti, sampler...) skidam latenciju. Ne mozes bas brzi klavirski solo da odradis sa 20 ms. Mozes, niko ne moze da ti zabrani

, ali zamisli onog nesrecnika koji svira

Kad se mixa pesma, onda latenciju podizem, jer niska latencija opterecuje CPU, pa ovako imam vise resursa i mogu da radim sa vise plug-ova istovremeno, nego sto big to mogao sa latencijom od npr. 7ms, ili manje...
K'o sto rekoh... do sada nikada nije bilo problema... ni u jednom sequentzeru u kojem sam do sada radio, od Digital Orchestrator, preko Cubase VST, CakeWalk 9, CakeWalk Sonar pa do Nuendo 3.2...
Ne kazem da ne moze da ih bude... ali, moje iskustvo je ovakvo i za mene je promena latencije normalna i uobicajena stvar...