Pozdrav Artscaper!
Naravno da zvuk najvise ovisi o trafoima, ali ako si primjetio ni kutije mi nisu slicne kao originali

osim Gyraf Pulteca koji predlaze Lundahl ili Oep trafoe. Svoj sam Pultec napravio bas po Gyrafu i to vise komada. Bio je neki dan kod mene u studiu covjek (Milan, snimatelj starog kova :EKV, Partibrejkersi, Disciplina kicme...) koji ima original Pulteca i nakon par sekundi slusanja dionice vokala preko NS-10 odmah je zakljucio da je to taj zvuk, a original pak radi sa potpuno drugacije motanim izlaznim trafoom (ako si pogledao shemu originala znat ces o cemu pricam). Usput, konacno sam nasao covjeka koji mi mota audio i mrezne trafoe tako da mu mogu zadat tocne parametre!
Pazi, ja nisam nikad cuo niti jedan original od svih ovih sprava (osim sa svog UAD-a, ali ne znam koliko je to mjerodavno), sve je pocelo iz puke znatizelje ili u stilu "ma, slozit cu taj fuckin' preamp, eq, ili kompresor", a onda sam skuzio koliko te DIY sprave bolje zvuce od Aphexa, dbx-a, Symetrixa, TL Audia, a da ne pricam o Behringeru

... I, nakon svega upoznao sam nekoliko divnih ljudi (profesionalaca) koji su na licu mjesta culi sprave i rekli da zvuce sjajno. Jos uvijek spadam (barem tako mislim) u skupinu entuzijasta i sve ovo shvacam kao veliki izazov!

Drago mi je da nas ima jos kako bi podijelili iskustva i izbjegli zamke koje ne stede ni jednog samograditelja, a u danasnje vrijeme hiperprodukcije i svakojakih kineskih njasra ovo nam iskustvo dodje kao bozji dar! Ako mogu ikako pomoci oko kakvih informacija slobodno se javi.
Redd47 je i meni zapeo za oko i mislim da ce mi to uskoro biti jedan od projekata. Upravo dovrsavam svoj vlastiti stereo mic preamp sa in/out trafoima (custom made) i discrete op amp (kombinacija fetova i bipolaraca) koji radi u A klasi na +/- 24 V! Kutija nije bas neka jer je prototip.
Sto se tih nestretnih kutija tice tu jos uvijek muku mucim, ali pokusat cu se i tu malo bolje organizirat. Da te ne smaram vise, lijepi pozdrav!