Quote:
Originally Posted by FrankoPanko
...Ocekujem vase komentare... a jos radje bih volio cuti komentare onih ljudi koji su mozda imali prilike raditi sa originalnim Pultecom, 1178 (1176), Vari Mu limiterom da kazu koliko su ovi moji klonovi blizu/daleko od originala po zvuku i karakteristikama... DaBear, Manley, Slowstar, Retroman, D Vuckovic ?... Hvala.
|
Ovaj thread pratim od pocetka i drago mi je da si napravio toliko toga. Ja se isto bavim sa diy, ali moj problem je da sprave brzo zavrsim ali kucista ne napravim barem pola godine...tako da imam zavrsen i bez kucista dual mono kompresor koji bazira na That 4301 (meni bolji od SSL), SSL, dva DI boxa sa Cinemg tx, dual Reamp sa custom Edcor tx (ovog ide u kuciste za par dana)...a poceo sam nabavljati material za Redd47 preamp.
Slusao sam sample od Neve, Tube-Tech, Amek i Vari-Mu. Mogu kazat da sve drugo osim Vari-Mu dobro poznam. Najvise se originalnom zvuku pribliza Amek, Neve nema veze sa originalom, Tube-Tech mi se cini mnogo vise koloriran nego original a za Vari-Mu tesko kazem jer bi trebao cuti vise semplova.
Mislim da zvuk nije isti jer su (da li sam u pravu?) svugdje (osim Ameka koji je po dizajnu transformerless) upotrebljeni OEP transformatori a oni daju zvuk, ne toliko dizajn, lampe, kondenzatori...
Kada radim neku kopiju sam isto u dilemi koji trafo bi uzeo; za OEP platim 25 eura, a sve drugo je barem 50. OEP su inace vrlo dobri ali nisu ok ako ne zelis imati vrlo koloriran zvuk ili ako oces originalni zvuk.
Bas danas sam razgovarao sa Brianom Sowterom (Sowter transformatori) zbog tx za Redd47. On je napravio svoju verziju po originalim blueprintima, tako da je zvuk isti, ima fenomenalan headroom i mozes ga terminirati na vise nacina. Fenomenalno, ali cijena je 100 eura+VAT+posta sto na kraju izade 140...samo za ulazni tx, a gdje je onda EF804 (treba NOS jer su nove za u smece), izlazni tx, kuciste, graviranje...
Prije par mjeseci sam pokusao pronaci kakvu firmu koja bi napravila kopije transformatora a na kraju ugotovio da je to toliko komplicirano da se ne isplati.
Transformatori su skupi ali ako oces imati original (kopiju) jih treba uzeti, inace je bolje da napravis svoj dizajn.
Miha S.