View Single Post
Old 23-08-2007, 08:31 AM   #3
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Default Re: drum programming

Quote:
Originally Posted by gricko View Post
Jos da pitam nesto, koliko se moze dobiti na realnosti bubnjeva ako se odsviraju preko el. bubnjeva i snime u midi-u pa onda kombinuju samplovi? Da li je to najbolji nacin ili ipak nije?
Ne zhelim rech da zanemarish odgovore koje chesh eventualno dobit na ovo pitanje ali zhelim te podsjetit da ne zaboravish da postoi samo JEDAN nachin da otkrijesh shto je najbolje... a taj je da probash SVE i vidish shto ti najbolje radi. Svatko ima svoju viziju "najboljeg" i svaki savjet je bolje imati na umu nego na ignore listi, no u doba kada mozhesh isprobati gotovo bilo koi software prije nego se odluchish s chime chesh ozbiljno raditi bilo bi glupo da potrchish za bilo kakvom preporukom i zanemarish ostale opcije.

Kao shto su i mene upozorili kada sam tek doshao na forum, savjetujem ti da izbjegavash etikete kao "najbolje" jer to chesto vodi u besciljne rasprave koih ima dovoljno i bez da se postavljaju ovakva pitanja. Najbolje je uvijek ono shto ti daje najbolje rezultate, a generalno najbolje rezultate dobiju najbolji majstori. Alat sam po sebi ne radi nishta pa je uglavnom poznavanje alata ono shto je najbitnije...