View Single Post
Old 22-08-2007, 12:48 PM   #13
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Wink Re: drum programming

Za sada je sve što je odsvirano - odsvirano. To ne može i nikada neće moći zamjeniti ništa. Ali već sada prosječni slušalac ne može razlučiti šta je živo a šta ne. Kada se nešto prekvantizira i dobro izmaltretira kojekakvim plaginovima, što većinu nas dovodi do usijanja, čak sam i od mnogih muzičara čuo kao : "Uh, ala ovaj dobro svira! Svaka čast!"
I poslije odrađivanja midija živom svirkom čeka te često veoma mukotrpan posao dorade, a pogotovu ako ćeš raditi sa VST.
Moj bubnjar ima izvrstan elektronac sa dva Rolandova procesora. Uz to je i izvanredan bubnjar. Svirka i instrument odlično leži u pjesmama i ima ogroman broj setova koje sam pravi - zavisno od pjesme.
Pa, ne znam, ... Možda snimiti i midi i wav trakove po njegovim kanalima i dalje dorađivati. Možda.? Probaj pa nam reci šta si uradio.
Tačnije će ti reći iskusniji od mene i oni sa više znanja, koji se bave pravom produkcijom a ne demo-produkcijom kao ja. Mene zadovoljava VST jer najčešće radim samo naznaku ideje aranžmana ili kompletne pjesme kada ju ja komponujem.
Naravno, reći će ti ako na 'sceni' ne ostane ona Moglijeva krilatica.
alfom is offline   Reply With Quote